Advokat har satt sinnene i kok

En advokat, som har tre av politisjefene som var på jobb under Hillsborough-tragedien som sine klienter, har satt sinnene i kok på Merseyside ved å hevde at Hillsborough Independent Report ikke var uavhengig.

Advokat John Beggs har uttalt at rapporten har «en agenda», og ikke bør bli betraktes som fullt uavhengig ettersom panelet samarbeidet med familiene og de overlevende.

Beggs jobber på vegne av Police Superintendents' Association, og representerte politisjefene David Duckenfield, Rogers Marshall og Roger Greenwood under gårsdagens høring i London.

- Vi betrakter ikke rapporten som uavhengig, siteres Beggs av Liverpool Echo, og la til at den ble utarbeidet i samarbeid med Hillsborough Family Support Group og Hillsborough Justice Campagin uten at det ble tatt kontakt med politimennene som var på jobb den dagen, og at dette var bevis på at rapporten hadde «en agenda».

Dette førte til sterke reaksjoner fra de etterlatte i går.

- Dette er uhørt. De var ikke bekymret for at de etterlatte ikke fikk slippe til med sitt syn for 24 år siden, da politiet fikk lagt fram sitt syn på saken. Familiene måtte bare akseptere det den gangen, sier Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group til Telegraph.

Det vil bli holdt enda en høring i London før det nye likskuet i slutten av mars. Denne tredje høringen vil trolig finne sted i oktober måned.