Aldri tapt mot Hull

Liverpool scorer mye mål denne sesongen, mens Hull slipper inn få på eget gress. Tallenes tale viser at historien taler til de helrødes fordel før møtet i ettermiddag.

Her er noen fakta før Hull – Liverpool, med avspark kl 15.05:

+ Lagene spilt sist mot hverandre i 2009-10 sesongen, da Liverpool tok fire av seks poeng. Det ble 6-1 seier på Anfield (Torres 3, Gerrard, Babel 2) og 0-0 i Hull på sesongens siste dag. Jack Robinson gjorde sin debut i sistnevnte kamp, og var da Liverpools yngste spiller gjennom tidene. Det var samtidig den siste kampen til Rafa Benitez som manager i LFC.

+ Bare Steven Gerrard, Daniel Agger, Lucas Leiva og Martin Skrtel var med i troppen til forrige kamp mot Hull og som vil være aktuell for spill i dag.

+ Liverpools siste seier borte mot Hull kom i april 2009, da det ble 3-1 etter scoringer av Dirk Kuyt (2) og Xabi Alonso.

+ Liverpool har aldri tapt mot Hull, etter 16 kamper spilt lagene i mellom i cup og liga. Liverpool har vunnet 12 av gangene.

+ Manager Steve Bruce har imidlertid vunnet fire ganger som manager mot Liverpool, på 21 forsøk. Tre ganger med Birmingham og en gang med Sunderland.

+ Dersom Steven Gerrard scorer mot Hull vil det være hans fjerde scoring mot «tigrene», men enn noen annen fra Liverpool. Den neste kampen som Gerrard leder laget til tre poeng vil være hans 150. seier som kaptein i Premier League.

+ På de ti siste sesongene har det bare et år hvor Liverpool har scoret flere enn de 24 de har til nå, på samme tidspunkt. I 2009-10 hadde de 27 etter 12 kamper.

+ Liverpool har bare tapt to av sine siste 20 ligakamper og bare en av de ti siste på bortebane.

+ Jordan Henderson er den eneste utespilleren for de røde som har spilt hvert eneste minutt i Premier League så langt denne sesongen.

+ Hull er tilbake i toppdivisjonen etter et treårig fravær. De endte 2012-13 som nr.2 i Championship med 79 poeng, ti poeng etter mesterne Cardiff.

+ Hull har tapt sine to siste kamper, 4-1 borte mot Southampton og 1-0 hjemme mot Crystal Palace.

+ Tigrene har bare sluttet inn to mål hjemme denne sesongen, som er minst i Premier League sammen med Southampton og Manchester City. Hull har i det hele tatt vært veldig gjerrige på hjemmebane.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com