Arsenal har ikke gitt opp Suarez

Manager Arsene Wenger sier at man fortsatt arbeider hardt for å prøve å kjøpe Luis Suarez, og håper at man kan greie å få det til på en fredelig måte.

Sagaen om Luis Suarez vil ikke legge seg. Liverpool har gjennom Ian Ayre gjort det klart at man forventer at spilleren blir, og antyder sterkt at man nærmest ikke under noen omstendighet ønsker å selge til en konkurrent som Arsenal, selv om heller ikke administrerende direktør har lagt saken død ved å si at Suarez definitivt spiller i helrødt også neste sesong.

LFC har overfor pressen gjort det klart at en de vurderer en mye omtalt klausul i kontrakten til Suarez som ikke bindende i forhold til et salg, men at klubber kan gis kontakt med spilleren hvis du kommer med bud på over £40M.

Agenten til Luis Suarez, og Arsenal, synes å ha en annen oppfatning, og som medførte at Arsenal kom med sitt andre bud på spilleren på £40M og et pund. Hvorvidt dette har med deltakelse i Champions League å gjøre, og at det i så fall gjelder gruppespillet, har det kommet lite om. Arsenal spiller for eksempel sin returkamp i kvalifiseringen til gruppespillet i Champions League 27. eller 28. august.

På Anfield har man vært standhaftig på at man kun vil vurdere bud på over £50M, og også latt det skinne igjennom at man heller vil selge spilleren til utlandet enn til en konkurrent i Premier League.

På Emirates har man uansett ikke gitt opp å gjøre Luis Suarez til sommerens store kjøp, noe manager Arsene Wenger bekreftet på en pressekonferanse i dag.

- Jeg ønsker ikke å snakke om Suarez, da dette er mellom Liverpool og Arsenal. Vi vil fullstendig respektere hva Liverpool ønsker å gjøre. Vi vil gjerne (kjøpe Suarez) hvis det er mulig på en fredelig måte, forklarte Wenger.

- Jeg er stor tilhenger at man i så stor grad som mulig holder slike ting konfidensielt, noe som kan være vanskelig i dagens verden.

- Vi arbeider imidlertid veldig hardt, ikke bare med denne nevnte saken, men med andre ulike saker.

- Vi har verdier som vi ønsker at våre spillere skal respektere, kommenterte Arsene Wenger på spørsmål om den tidligere oppførselen til Luis Suarez ville bli tolerert hvis han kom til Arsenal. – Uansett hvor de kommer fra, er det klart at vi vil være veldig opptatt av det.

- Denne klubben har bygget seg et rykte, ikke bare under min periode men over 127 år, og det er veldig viktig at hver eneste spiller respekterer de verdiene. Det vil gjelde ethvert potensielt kjøp.