Avser ikke Pelosi til U20-mesterskap

USA ønsker å ha med Marc Pelosi til CONCACAF-mesterskapet for U20-landslag i perioden 18. februar til 3. mars, men Liverpool har ikke gått med på å frigi spilleren.

USA skal delta i det kontinentale U20-mesterskapet for landslag i Nord- og Mellom-Amerika, men ser ut til å reise til Mexico uten Marc Pelosi. Liverpool ønsker ikke å frigi spilleren til turneringen, og de er heller ikke forpliktet til det ettersom kampene spilles utenom FIFAs internasjonale datoer.  USAs U20-landslagstrener Tab Ramos har foreløpig tatt ut bare 18 av de 20 spillerne i troppen, og håper i det lengste at Liverpool skal ombestemme seg.

- Først vil jeg si at vi har et godt forhold til Liverpool. De har vært greie med oss gjennom året med Marc. Vi har gått frem og tilbake på visse samlinger om når det har vært ideelt å hente ham inn og når det ikke har vært ideelt å hente ham inn. Vi har begge jobbet bra, og jeg tror begge sider er fornøyd med det, sier Tab Ramos i et intervju med usssoccer.com.

- Marc er en flott spiller, og av den grunn har han mange muligheter som kanskje ikke alle spillere får. I dette tilfellet, med et mulig uttak til Europa League, ble det litt vanskeligere å få ham frigitt enn det ellers ville ha vært.

- På dette tidspunkt vil jeg ikke si at døren er lukket, men det er noe vi må arbeide videre med og som kanskje til slutt ikke vil høres fornuftig ut for Marc. Vi skal fortsette å jobbe med det de neste par dagene.

- Vi er meget fornøyd med hans utvikling. Vi føler at Marc kommer til å bli en viktig spiller for landslaget, enten det blir på denne bestemte turen, eller for dette laget i VM, eller den endelige målsettingen som vil være å bli en spiller for seniorlandslaget. Jeg føler virkelig at han er en av spillerne som kan baner seg vei innen fotballen i USA.

I gruppespillet møter USA U20 Costa Rica og Haiti henholdsvis 18. og 22. februar. Begge kampene spilles i Puebla. De to beste lagene i gruppen går videre til kvartfinalene som spilles 26. februar. Semifinalene er terminfestet til 1. mars, mens bronsefinalen og finalen går av stabelen 3. mars.

De fire beste lagene i mesterskapet er kvalifisert for U20-VM som arrangeres i Tyrkia fra 21. juni til 13. juli 2013.