Avsluttende gruppespillkamper i Milk Cup

Liverpool spiller sine siste kamper i gruppespillet i U18 og U16 turneringene i Nord-Irland i kveld. Garrity fornøyd etter seier mot O’Higgins. Daniel Cleary lærte av Jamie Carragher.

Liverpool møter Southampton i dag i «Junior» klassen i Milk Cup, mens motstander er Newcastle i «Premier» klassen. I praksis dreier det som om klassene U16 og U18.

Det er siste dag i gruppespillet i dag og det vil bli satt opp en tabell for de 20 lagene som er med, og hvor det vil bli fem sett med semifinaler for lagene 1-4, 5-8 osv. De helrøde lagene vil altså få ytterligere to kamper før de tar turen tilbake til Merseyside.

- Det var et godt resultat og en god prestasjon, mente trener Mike Garrity til Liverpool Echo etter at U18 i år vant 3-1 mot O’Higgins fra Chile. – Det ble tøft fysisk, men vi viste gode kvaliteter både teknisk og fysisk.

- Vi greide å ta den fysiske utfordringen og forsvarte oss utmerket når vi måtte det, og vi greide å holde på ballen når vi behøvde det.

- Det vil være feil å peke ut noen individuelle spillere da dette var en utmerket lagseier.

- Vi vet vi har gode individuelle spillere som kan gjøre spesielle ting til spesielle tider, men det er viktig at vi spiller som en enhet og får enkeltspillere fram i områder som kan skade det andre laget.

- Jeg lærte av Carra
En av de som vil spille mot Newcastle på Liverpools eldste lag i Nord-Irland er Daniel Cleary, som var kaptein i første kamp mot County Armagh. Forsvarsspilleren forklarer at han var privilegert nok til å få trene med Jamie Carragher før legenden la opp etter siste sesong.

- Carragher har alltid stått fram for meg på grunn av hans arbeidsinnsats, som er helt utrolig, forklarer Daniel Cleary til Liverpoolfc.com.

- Jeg er selv en spiller som prøver å arbeide hardt så jeg ser opp til spillere som er dedikerte i sitt arbeid på trening og i kamper.

- Han var en utrolig leder. Jeg så ham rundt på akademiet og fikk også sett ham trene. Han var akkurat den samme på trening som under kamper.

- Jeg trente faktisk sammen med ham på Melwood under forrige sesong og lært så mye fra ham selv om det bare var en økt på to timer. Han fortalte meg hva jeg skulle gjøre og jeg var ivrig etter å gjøre nettopp det.

- Vi trente på innlegg og avslutninger, og Jamie og jeg var paret som skulle forsvare. Vi byttet om på å håndtere innlegg inn i feltet. Han ville se på meg og fortelle meg når jeg gikk for tidlig, når jeg ikke skulle gjøre spesielle ting, når jeg skulle vente.

- Da det var min tur til å se på ham, da vant han hver eneste hodeduell og det var utrolig. Det var et privilegium å få trene med en virkelig Liverpool-legende.