Ayre med hyllest til Carra

Liverpools administrerende direktør Ian Ayre er ute med en hyllest til Jamie Carragher foran scouserens siste kamp for Liverpool.

- Jamie har gjort så mye og gitt så mye for denne klubben. Spillere som har spilt for samme klubb hele sin karriere viser en enorm lojalitet. Alle de viktige kampene han har spilt og de bidragene han har gitt er noe mange har snakket om, uttaler Ayre til Liverpoolfc.com.

- Han har ikke bare bidratt med mye på banen, men også gjort mye for klubben utenfor banen. Noe av det er fotballrelatert, gjennom sin rolle i garderoben hvor han er en leder. De som kjenner Jamie vet at han sier det han mener, og sørger for at hans mening blir hørt. Akkurat som han gjør ute på banen. Han gjør også mye samfunnsnyttig arbeid gjennom klubben, og gjør også mye for fansen. Mye av dette skjer gjennom hans eget veldedighetsarbeid. Alt dette gjør ham til den mannen han er. Han har gjort solide bidrag for klubben over mange år.

- Jamie er veldig ydmyk. Jeg var så heldig å sitte i komiteen for hans testimonialkamp. Vi brukte flere måneder på å planlegge kampen og middagen som ble holdt. Jamie gjorde det klart at han ikke ønsket at alt skulle handle om ham. Han er ikke den type person. Han ville at alt skulle handle om veldedighet. Vi måtte overtale ham til at dette også måtte handle om ham og at han måtte være involvert. Men dette er et godt eksempel på hvordan han er som person. Han er ikke ute etter personlig anerkjennelse eller belønning. Han ønsker bare å gjøre de riktige tingene.

- Brendan har sagt flere ganger at han gjerne skulle beholdt Carra på laget lenger, dersom Carra selv hadde ønsket det. Men alle som kjenner ham vet at det ville bli veldig vanskelig å få ham til å ombestemme seg. Han er en meget bestemt kar. Når han har bestemt seg for noe, så gjør han det. Jeg har hatt et par samtaler med ham de siste årene. Han ønsker ikke at karrieren skal dø ut på noen måte. Han avslutter på den måten han ønsket det. Han ville avslutte nå og vurdere hvilke muligheter han har for fremtiden. Det vil alltid være en plass for Jamie i Liverpool FC.

- En annen spiller kan fylle Jamies posisjon, men du kan ikke erstatte personen Jamie Carragher. Det finnens ikke noen som er som ham. Han er unik. Enestående. Du kan ikke erstatte ham. Men vi kommer til å jobbe mye i sommer for å finne folk som kan spille i hans posisjon. Vi må finne den som er best skikket til det.

- Jeg har holdt med Liverpool siden jeg var fire eller fem år gammel, og jeg husker tider da det ikke var en eneste scouser på laget. De siste årene har flere unge lokale gutter fått prøve seg på førstelaget, som Jay Spearing, Martin Kelly, Conor Coady og flere andre. Akademiet er fantastisk. Vi håper det kommer flere spillere derfra. Men vi kommer ikke til å sette noen inn på laget bare fordi vedkommende er scouser. Men fansen elsker å ha lokale gutter på laget, og det gjør vi også. Jeg vet at manageren liker tanken på å ha en lokal stamme i laget, så alle vil forsøke å få det til. Er det lokale spillere der ute som er gode nok, vil vi forsøke å få fatt i dem. Vi vil forsøke å gjøre alt vi kan for å ha scousere på laget.

- Jamie er der oppe blant de største spillerne i klubbens historie. Det er vanskelig å sammenligne ham med tidligere helter og ikoner i denne klubben. Han representerer imidlertid alt hva denne klubben handler om. Han er en flott fyr, en lokal gutt som ble god nok og ble fast inventar på laget. Han har spilt i de største kampene, har vunnet europacupen og mye annet. Han er der oppe blant de største. Vi har en «Hall of Fame», og han er ikke langt unna å få innpass der. Supporterne synger en sang om at de ønsker et lag med Carraghers, og det er en grunn til det. Skal du ta ut spillere med innsatsvilje og lojalitet til klubben vil mange av dem være som Jamie.