Ayre om transferpolitikken

Liverpool FC legger vekt på å hente spillere under 24 år, men Ian Ayre sier det kan bli gjort unntak for mer erfarne spillere dersom avtalene er de rette for klubben.

Liverpools eiere Fenway Sports Group (FSG) ønsker å investere i unge spillere for å bygge et lag for fremtiden, og det reflekteres i kjøpene som har blitt gjort siden Brendan Rodgers ble ansatt i sommer. Fabio Borini (21), Joe Allen (22), Samed Yesil (18) og Daniel Sturridge (23) passer alle inn i den profilen. Låneavtalen til Nuri Sahin (23) ble kansellert i forrige uke, mens 24-årige Oussami Assaidi er den eldste spilleren som har blitt hentet inn. Steven Gerrard har etterlyst flere erfarne spillere. Administrerende direktør Ian Ayre sier at Liverpool fortsatt vil ha fokus på unge spillere, men at han ikke utelukker å hente inn spillere over 24 år. Avtalene må da være de rette for klubben.

- Hvis dere husker tilbake til da klubben ble solgt, sa John Henry at vi ønsker å vinne, men vi ønsker ikke bare å vinne én gang. Vi ønsker å bygge noe som kan gjøre at vi kan fortsette å vinne, sier administrerende direktør Ian Ayre til Liverpool Echo.

- Hvis vi skal gjøre det, trenger vi å gjøre det fra grunnen av med unge spillere, slik at når vi begynner å vinne, vil flesteparten i denne gruppen bidra over en periode.

- Det er ikke en politikk som er skrevet i stein, men det er en aspirasjon. Hvis vi føler at det er en bestemt posisjon eller spiller som kan bidra i gruppen og er eldre enn den aldersgrensen, vil ikke det bety at vi ikke vil vurdere den spilleren.

- I sommer fornyet vi avtaler med mange av våre seniorspillere. Erfaring er viktig. Vi skal vurdere flere erfarne spillere der det er fornuftig.

- Men der en spiller er yngre og talentfull med det rette ferdighetsnivået, vil vi hele tiden gå for det yngre alternativet, fordi det er en bedre langsiktig investering for klubben å ha noen som forhåpentligvis vil bli her lenge.

Mot slutten av forrige transfervinduet nektet Fenway Sports Group å imøtekomme Fulhams prisforlangende på £6M for 29-årige Clint Demspey på grunn av spillerens alder og mangel på videresalgsverdi. Andy Carroll hadde allerede blitt utlånt til West Ham, og Brendan Rodgers satt igjen med kun Luis Suarez som eneste rene spiss. Ian Ayre forsvarer Liverpools transferpolitikk mot slutten av forrige overgangsvindu.

- Det falt ned på en bestemt avtale og bestemt pris eller struktur på den avtalen. Det var ikke riktig å gjennomføre den. På samme måte var ikke interessen for visse andre spillere den rette. Noen ganger må man være sterk for den rette saken.

- Folk føler kanskje at de ønsker å kritisere oss for at vi ikke fikk inn en ekstra spiss. Men til hvilken pris vil du ofre pengebruk for noe som ikke er av langsiktig interesse for klubben opp mot hva vi gjorde, noe som var å få en god pris for en stor spiller som Daniel Sturridge?

- Hvis vi hadde brukt penger i sommer, ville vi ikke ha gjort den handelen nå. Vi var kanskje litt svekket, men bitene falt bare ikke på plass. Vi har kommet gjennom den perioden nå. Jeg føler fortsatt at det var den rette avgjørelsen.

Manchester United hentet 29-årige Robin van Persie for Arsenal for £24M i sommer. Nederlenderen har nettet 21 mål så langt denne sesongen. Når hans fireårskontrakt går mot slutten, vil hans videresalgsverdi være minimal, men han vil ha gjenbetalt overgangssummen gjennom sine prestasjoner på banen.

- Helt klart, men dersom dere ser på United-laget, har de en meget etablert gruppe. De tilførte en meget erfaren spiller til den gruppen.

- Det vi gjør, er å bygge noe. Dersom den rette seniorspilleren blir tilgjengelig og han er den rette personen til å bidra, og manageren poengterer det sterkt, vil vi definitivt vurdere det.

Faren med å bygge langsiktig er at de etablerte spillerne, som ønsker en retur til Champions League, kan bli utålmodige og søke seg vekk. Luis Suarez, Daniel Agger og Martin Skrtel har signert nye kontrakter i løpet av de seneste seks månedene. Ian Ayre føler seg sikker på at trioen blir værende på Anfield, men klubben må fortsette å overbevise dem om at de kan oppnå sine ambisjoner i klubben.

- Selvsagt må vi ha fremgang for å holde på våre verdensklassetalenter. Men vi ville ikke gjøre det, dersom vi ikke trodde at vi ville få fremgang. Du må ha en blanding i spillerstallen. Vi har trolig den beste sammensetningen av lagene i ligaen.

- Våre to eldste seniorspillere har tilbrakt hele sin karriere i denne klubben. I den andre enden har vi en fem eller seks meget unge spillere som har kommet opp fra vårt akademi, og de bidrar nå på førstelaget.

- I mellom der har vi landslagsspillere i verdensklasse, spillere som Luis Suarez, Daniel Agger, Martin Skrtel, Glen Johnson, Pepe Reina og Lucas Leiva etc. Jeg synes det er den rette blandingen.

- Vi har personer som forstår hva klubben virkelig betyr og har nytt suksess her. Vi har unge spillere som slår igjennom, lærer og får erfaring fra dem.

- Så har vi landslagsspillere som Luis Suarez som kunne ha spilt hvor som helst i verden, men han spiller for Liverpool FC.

- Vi kommer til å tilføre spillere til gruppen og forbedre den. Daniel Sturridge signerte nylig, og han har fått innflytelse umiddelbart.

- Vi kommer kanskje eller kanskje ikke til å hente flere spillere i slutten av januar. Det er noe vi fortsatt jobber med videre. Vi kommer bare til å kjøpe når den rette avtalen er der på rett tidspunkt.