Ber om forklaring fra John Major

Den uavhengige etterforskningen etter Hillsborough-tragedien fortsetter, og den såkalte Operation Resolve vil be om en forklaring på uttalelser som tidligere statsminister John Major har kommet med.

Liverpool Echo opplyser at Operation Resolve vil etterforske alt som skjedde i gymsalen der de som omkom på Hillsborough først ble lagt.

- Operation Resolve vil etterforske alt som skjedde i gymsalen og hvordan de avdøde ble behandlet, uttaler etterforskningsleder Rachel Cerfontyne til Echo.

IPCC har skrevet et brev til tidligere statsminister John Major og bedt om en forklaring på en uttalelse han kom med, i forbindelse med at han var ute med en unnskyldning til de etterlatte for at man ikke foretok seg mer i hans periode som statsminister.

- Vi fikk sterke signaler fra politiet om at det ikke var noe behov for en ny rapport om Hillsborough på den tiden, sa Major.

IPCC ber nå Major forklare denne uttalelsen, og ber om mer detaljer fra ham angående dette.

IPCC har også fått tak i over 2000 notatblokker fra polititjenestemenn etter å ha søkt gjennom arkiver, mens 118 notatblokker har blitt levert inn av South Yorkshire Police. Kommisjonen vil gjennomgå alle notatblokker fra  perioden1989-1992.

IPCC har også foretatt en rekke intervjuer av polititjenestemenn. Sju tjenestemenn kunne ikke stille opp til intervju på grunn av sviktende helse, mens ni offiserer nektet å la seg intervjue.

IPCC ba tidligere i høst vitner til Hillsborough-tragedien melde seg. 1500 gjorde dette, og dette resulterte i 750 opplysninger som etterforskerne akter å følge opp.