Ber om forståelse

I et intervju med Marca sier Luis Suárez at dersom Real Madrid eller Barcelona tar kontakt, håper han at Liverpool lytter til spillerens ønske.

– Først og fremst har jeg en kontrakt med klubben, men hvis jeg en dag ønsker å signere (for en annen klubb), får Liverpool høre tilbudet, som de gjør med andre spillere.

Og selv om Anfield-klubben har sagt offentlig at Suárez ikke er til salgs, mener 26-åringen at Liverpool bør gi ham det siste ordet i forhandlingene.

– De må bli enige med andre klubber, men spillerens vilje, som i denne saken er min, er viktig. Hvis man ønsker en forandring, bør en høre på spilleren.

Suárez har en rekke ganger uttrykt sitt ønske om å spille for en større klubb, deriblant Real Madrid.

Et vedvarende press fra mediene mot seg selv, noe han tydelig hatt gått lei av, har gitt tankene om å forlate Merseyside bensin på bålet for uruguayanerens del.

– Alle spillere har ambisjoner (om å være den beste), og hvis du spør en åtte år gammel gutt, vil han si at han en dag ønsker å dra til Real Madrid eller Barcelona.

– Kjærligheten jeg har for Liverpool, kommer jeg aldri til å glemme, la han til.

– Jeg elsker byen, klubben og menneskene. Alt jeg ber om, er respekt for alle tingene som er blitt sagt.

Han sier videre at oppveksten har gitt ham en «vinn for enhver pris»-mentalitet, og erkjenner at det har gjort ham til en upopulær fotballspiller hos mange. Han forstår mye av kritikken han får.

– Det er viktige øyeblikk (under kamper), og jeg har spilt fotball på en ganske ensidig måte siden barndommen.

– Men jeg vet jeg er i stand til å gjøre mye rart. Noen ganger protesterer seg altfor mye mot dommeren. Jeg er nødt til å skjerpe meg litt.