Bjørnebye blir utviklingssjef i NFF

Tidligere Liverpool-spiller Stig Inge Bjørnebye er ansatt som ny utviklingssjef i Norges Fotballforbund.

Stillingen er nyopprettet i samarbeid mellom toppfotballavdelingen og utviklingsavdelingen i NFF. Utviklingssjefen blir sentral i det faglige utviklingsarbeidet i samspillet topp- og breddefotball.

Bjørnebye blir også medlem i sportslig referanseforum bestående av blant annet generalsekretær, toppfotballsjef og utviklingsdirektør. Utviklingssjefen får ansvar for å drive de faglige prosessene i utviklingsavdelingen og koordinere de overordnede strategiene mot de ulike fagansvarlige. I tillegg skal utviklingssjefen sørge for at det foreligger en felles plan for samarbeidet med krets om sentrale utviklingsmål og om en nasjonal utviklingsmodell for klubb, trener og spillerutvikling.

- Jeg er opptatt av helheten i norsk fotball, og denne stillingen er en invitasjon til å knytte de tidligere litt adskilte områdene topp og bredde enda tettere sammen. Det tiltaler meg å jobbe med dette på et strategisk nivå over tid. Det er en ære å få denne tilliten, sier Stig Inge Bjørnebye.

Bjørnebye får ansvar for å koordinere aktivitetene mellom de ulike landslagene på guttesiden, og skal delta i arbeidet med å utvikle en strategi for helhetlig påvirkning av spillere på aldersbestemte landslag - den norske landslagsskolen.

- Stig Inge har gjort en veldig god jobb i NFF det året han har vært her, og det knyttes store forventninger til ham i denne jobben. Den nye utviklingssjefen vil sitte meget sentralt i utformingen av retningen vi tar med norsk fotball for fremtiden. Stort ansvar, men samtidig et privilegium å ha en slik jobb og posisjon, sier generalsekretær Kjetil Siem.

- Det blir viktig å ha et tydelig utviklingsorientert fokus i tråd med handlingsplanen der vi benytter vår egen sterke fagkompetanse, men også ser til andre fagmiljøer. NFF styrker helheten, og det skal komme bredden til gode, men også aldersbestemte landslagsspillere og opp til A-landslagene, sier Bjørnebye.

Bjørnebye kommer fra jobben som utviklingsansvarlig for barne- og ungdomsfotballen i NFF. Han har en lang spiller- og trenerkarriere bak seg. Bjørnebye har spilt for Elverum, Strømmen, Kongsvinger, Rosenborg, Liverpool, Brøndby og Blackburn. Han har totalt 75 A-landskamper, og har også vært assistenttrener for det norske landslaget og trener for Start. For Liverpool spilte han 184 kamper - hovedsaklig som venstreback - i tidsrommet 19.desember 1992 til 1.mai 1999, og gjorde fire mål.