Blandet i oktober

Liverpool har de siste årene gjerne hatt minst en storkamp i oktober. Ikke så denne sesongen, hvor en håper møter med Crystal Palace, Newcastle og WBA skal konsolidere ligaposisjonen.

De helrøde møter Crystal Palace på Anfield til lørdag. Gjestene fra London er nest sist på tabellen etter en seier og fem tap på sine seks første kamper tilbake i toppdivisjonen. To uker senere går turen til nordøst og Newcastle, hvor en innleder runde 8 med tidlig kamp på lørdag etter landslagsopphold. Månedens kamper avsluttes med hjemmemøte mot West Bromwich, ledet av tidligere trener Steve Clarke.

Oktober har vært noe blandet kost de siste fem sesongene, noe som ikke bør komme som en overraskelse med de plasseringene som Liverpool har hatt i Premier League. I den siste gode ligasesongen, med 2.plass under Rafa Benitez i 2008/09, tok man full pott på fire kamper i denne høstmåneden.

Noe annet en merker seg er at Liverpool alltid har hatt minst en hva en vil karakterisere som storkamp i oktober, enten det har vært minst en motstander som Everton, Manchester United, Chelsea eller Manchester City. Det er altså ikke tilfellet i år, hvor derimot topplagene nærmest vil stå i kø i november og desember.

Oktober de siste 5 sesongene:

2012/13: 1-2-0 – Stoke(H) 0-0, Reading(H) 1-0 Sterling, Everton(B) 2-2 selvmål, Suarez

To heller traurige hjemmekamper ble etterfulgt av et fyrverkeri på Goodison hvor en vil huske at Luis Suarez kastet seg foran David Moyes etter at sistnevnte hadde beskyldt Liverpools spiss for å falle for lett før kampen. Vi husker også at den samme Suarez ble snytt for et mål i sluttsekundene gjennom en feilaktig annullering.

2011/12: 2-2-0 – Everton(B) 2-0 Suarez, Carroll, Manchester U(H) 1-1 Gerrard, Norwich(H) 1-1 Bellamy, West Bromwich(B) 2-0 Adam str, Carroll

Dette var måneden hvor en lurte på om den dyrkjøpte duoen på topp, Suarez og Carroll, virkelig skulle finne tonen. De to scoret målene da Everton ble slått foran egne fans, og Luis spilte fram Andy til målet som definitivt avgjorde på The Hawthorns. Ikke for første gang ledet Liverpool mot Man U på Anfield, men Hernandez utlignet en scoring på frispark fra Steven Gerrard.

2010/11: 2-0-2 – Blackpool(H) 1-2 Kyrgiakos, Everton(B) 0-2, Blackburn(H) 2-1 Kyrgiakos, Torres, Bolton(B) 1-0 Maxi

Nok et borteoppgjør mot Everton, men hvor bare Roy Hodgson synes å være fornøyd etter 0-2. Sotirios Kyrgiakos scoret to ligamål i oktober 2010, som trolig vil ha vært personlig rekord, mens seiersmål av Torres mot Blackburn og fremspill av samme mann til Maxi i sluttminuttene mot Bolton rettet opp noe.

2009/10: 1-0-3 – Chelsea(B) 0-2, Sunderland(B) 0-1, Manchester U(H) 2-0 Torres, N’Gog, Fulham(B) 1-3 Torres

En kjærkommen seier mot Manchester United reddet det fra å bli helsvart da det begynte å gå på tverke for Rafael Benitez. Pepe Reina som løp over hele banen for å være med i feiringen til David N’Gog, og hans 2-0 scoring, lever ennå i minnet.

2008/09: 4-0-0 – Manchester C(B) 3-2 Torres 2, Kuyt, Wigan(B) 3-2 Kuyt 2, Riera, Chelsea(B) 1-0 Alonso, Portsmouth(H) 1-0 Gerrard str.

En stor oktober, hvor en snudde 0-2 til 3-2 mot City, hvor Dirk Kuyt også avgjorde sent i Wigan, og hvor Chelsea ble slått på Stamford Bridge. Av et mannskap som fulgte Manchester United nesten helt til døra i kampen om ligagullet.