Borini håper på skadefri sesong

Fabio Borini håper han får et låneopphold uten store skadeproblemer i Sunderland. Forrige sesong måtte han gjennom tre operasjoner.

Fabio Borini ble hentet for £10,5M fra AS Roma sommeren 2012, men 2012/13-sesongen ble preget av skader. Han gjennomgikk tre operasjoner – én i venstre skulder og to på et brukket ben i foten. Det brukne benet i foten leget seg ikke etter den første operasjonen. Totalt var han ute i fem måneder, og fikk kun fem Premier League-kamper fra start. I Roma, etter en lovende retur med ni mål på 20 Serie A-kamper fra start, ble det et skadeopphold på to måneder etter en operasjon i høyre skulder. 22-åringen er nå sent på lån ut til Sunderland.

- Min første tanke var å ha en hel sesong uten at noe stort skjer, sier Borini til Shields Gazette.

- På kort sikt har jeg alltid klart å bevise hva jeg er god for. I Swansea var jeg tre måneder på lån (seks mål på åtte kamper fra start i Championship) og så i tre måneder i Roma før skadene.

- Jeg ville like å ha minst seks eller syv måneder uten skader, noe som ville bety hele sesongen. Forrige sesong var vanskelig, mest på grunn av skadene, ikke overgangen.

- Store pengeoverganger skjer i fotball. Det gjør også skader. Men de setter deg tilbake, spesielt når du ønsker å gjøre det bra for et nytt lag.

- Jeg ønsket å bevise hva jeg var god for i Liverpool forrige sesong, men jeg klarte egentlig ikke det. Jeg har kommet hit for å gjøre det nå.

- Jeg ser alltid ut til å bli skadet, og det er ikke de vanlige skadene. Forrige sesong var det i hovedsak benet i foten som du aldri bruker, men det var meget smertefullt å brekke det.

- Du kan egentlig ikke gjøre så mye fordi det sitter i midten av foten. Når du går, er det bare det ene benet som får de andre benene til å bevege seg.

Låneovergangen til Sunderland ble ikke klar før helt mot slutten av overgangsvinduet.

- Jeg visste ikke at jeg ville være tilgjengelig for et utlån, men jeg tenkte selvsagt på det. Med de andre spillerne i Liverpool – Suarez og Sturridge – følte jeg at jeg trengte kamper.

- Du vet aldri hva som kommer til å skje i overgangsvinduet. På slutten hadde jeg en prat med Brendan, og det virket ikke som jeg ville være i hans planer for i år.

Borini kan debutere for Sunderland i møtet med Arsenal på lørdag, men han har faktisk fått kjenning med en hamstringskade på trening!

- Jeg er helt skadefri nå, på en måte. Jeg har hatt et lite problem med en hamstring denne uken, men ingenting alvorlig. Det handler bare om å tilpasse seg en annen arbeidsmåte på trening. Min kropp må også tilpasse seg, og det er alt.

- I Liverpool pleide vi også å spille kamper bak lukkede dører i løpet av uken, slik at spillere som ikke spilte så mye kunne forbedre fitnessen.