Bronsefinale-tap for Uruguay

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre en vinner mellom Italia og Uruguay, der italienerne dro det lengste strået.

Luis Suárez spilte hele kampen for Uruguay og scoret på sitt forsøk i straffekonkurransen, men Gianluigi Buffon reddet tre ganger og ble til slutt Italias store helt.

Italia startet også kampen best foran mål og tok ledelsen i det 24. minutt, da en fomlete Uruguay-målvakt feilberegnet et innlegg som traff stolpen før Davide Astori satte foten på ballen og fikk sitt navn i målprotokollen.

Søramerikanerne lå under halvveis, men Napoli-storscorer Edinson Cavani dukket opp like før timen og utliknet. Denne gang mistet Astori kula på vei fremover, og Uruguay slo kontra. Cavani fikk ballen like foran Suárez og satte den lavt i det lengste hjørnet.

Kampen handlet ikke mye om Italia i den andre omgangen, men tidligere West Ham-spiller Alessandro Diamanti bøyde plutselig et delikat frispark i mål i det 73. minutt.

Men fem minutter senere svarte Uruguay igjen, og nok en gang var det Cavani. Både Diego Forlán og Suárez hadde brent hvert sitt frispark tidligere i kampen, og Cavani så sitt snitt til å vise frem skuddfoten – og han klistret ballen i mål bak Buffon, noe som sørget for at det stod uavgjort ved full tid.

Ekstraomgangene var preget av slitne spillere og hadde lav intensitet. Suárez vartet opp med et hardt skuddforsøk med få minutter igjen på klokka, men ballen gikk over mål, og det gikk til straffesparkkonkurransen som Italia vant.

Sebastián Coates satt på benken igjennom hele bronsefinalen i Salvador.