Bulldosere ved Anfield

Fornyingen av området Anfield, som er ment også å omfatte en utvidelse og fornying av Anfield Stadium, går inn i en ny fase med rivning av hus nær arenaen.

Ifølge Liverpool Echo vil bulldosere om kort tid rive 42 tomme boliger i Baltic Street og Burnand Street, samt syv i Rockfield Road. De to første gatene er på veien mot Liverpools hjemmebane, mens Rockfield Road ligger rett bak Main Stand og er nødvendig å gjøre brakk for at man skal kunne utvide den langsiden.

Når området ved Baltic Street blir klargjort vil det bli fornyet med både forretningsbygg og et åpent område. Det åpne området vil være rett i nærheten av stadion.

Nedrivingen vil skje bare dager etter at bystyret gjorde det klart at de kan tvinge de siste huseierne til å selge om nødvendig, men at så bare vil skje som en siste utvei.


«Det vil bli fantastiske nye og renoverte hus, støttet med betydelige miljømessige forbedringer, bedre fasiliteter for handel, nye kontorer og mye annet som vi skape et livfullt, moderne område og gi nye muligheter for lokalbefolkningen», heter det i brosjyren.

«Vi er et skritt nærmere å få på plass helt nye, energibesparende boliger av høy kvalitet, noe som folk i Anfield har fortalt oss at de ønsker», sier David Wroe, ansvarlig for nye bygninger for byggherren Keepmoat North West.