Byggesøknad blir trolig sendt inn før ligastart

Liverpool Echo melder at Liverpool FC i løpet av sommeren kommer til å søke om tillatelse til å bygge ut Anfield for £150M.

Målet er at byggesøknaden skal være innsendt før Premier League starter opp igjen i august.

Rundt 90 hus må rives for å få gjort plass til de ambisiøse ekspansjonsplanene. Echo forstår det slik at bare «en håndfull» av disse husene ikke er kjøpt opp av klubben ennå.

Etter at Anfield-klubben i oktober gjorde det klart at de akter å bli værende på Anfield, i stedet for å bygge nytt i Stanley Park, har Liverpools bystyre og eiendomsutbyggeren «Your Housing Group» ledet forhandlingene med lokale beboere. Man har nå hatt betydelig fremgang i dette arbeidet, og Liverpool FC håper at de kan sikre seg de gjenstående eiendommene i løpet av de kommende par månedene. Så snart dette er i orden, vil klubben starte planlegginsprosessen der de søker om tilllatelse til å renovere Main Stand og Anfield Road End slik at stadion får en kapasitet på rundt 60 000 tilskuere.

- Vi er inne i en interessant periode i forhold til stadionplanene, uttaler administrerende direktør Ian Ayre til Echo.

- Vårt mål er å utvide Anfield. Men vi må være sikre på at planene kan realiseres, og derfor må vi sikre oss disse eiendommene først, legger han til.

- Vi har hatt stor fremgang i arbeidet med å kjøpe opp eiendommer. Så snart vi har sikret oss alle sammen vil vi begynne planleggingsprosessen. Vi forventer at vi er i posisjon til å starte på denne i løpet av sommeren. Så snart vi har fått våre planer godkjent av myndighetene kan vi starte byggingen.

Ayre anser et modernisert Anfield som svært viktig for Liverpools håp om å konkurrere finansielt med eliten i Premier League.

- Det er tre kjerneområder vi tjener penger på: Media, kommersielt salg og kampdager. Våre inntekter fra media og kommersielt salg er veldig imponerende, men vi sakker akterut når det gjelder inntekter fra selve kampene. Et større stadionanlegg og deltakelse i Champions League er de to mekanismene som dramatisk vil øke våre inntekter. Vi er oppsatt på å få fart på stadionplanene. Det ligger nå i hendene på andre folk, men forhåpentligvis når vi målet og kan levere det fansen ønsker.

Ayre håper nå at innføringen av UEFA sine regler for finansielt fair play skal bidra til at Liverpool finner veien tilbake til toppen av europeisk fotball.

- Vi er veldig positive til FFP av flere grunner. Den ene er at vi ikke synes man skal bruke mer penger enn man tjener. Man ønsker at klubbene skal konkurrere på så rettferdige vilkår som mulig. Vi er i den heldige posisjon at vi genererer noen av de høyeste inntektsstrømmene innen fotballen, selv om vi ikke har oppnådd like mye suksess på banen som vi skulle ha ønsket de seneste årene.

- Vi har en enorm fanbase over hele verden. Vi har solgt 100 000 billetter til treningskampen vår i Australia i sommer, og det har vært lignende etterspørsel etter billetter til sommerkampene våre i Jakarta og Bangkok. Det lover vel sett i lys av FFP. Den store utfordringen blir om UEFA klarer å håndheve regelverket korrekt. Det kommer kun til å fungere effektivt dersom UEFA sanksjonerer mot de klubbene som ikke holder seg til reglene.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.