Carragher passerer Liddell

Jamie Carragher vil passere Billy Liddell i antall ligakamper for Liverpool når han entrer banen neste gang, mens for Jordan Henderson venter ligakamp nummer 50 for Anfield-klubben.

Jamie Carragher er kun én ligakamp unna 493 ligaopptredener for Liverpool, og han vil da passere Billy Liddell og innta 2.plassen på listen over spillere med flest ligakamper for de helrøde.

Jordan Henderson kan få sin 50. ligakamp for Liverpool i kveld. Skade vil forhindre Jose Enrique fra å nå den samme milepælen.

Liverpool og Sunderland har spilt 23 ganger mot hverandre i Premier League. Liverpool har vunnet 12 og tapt tre, mens åtte oppgjør har endt uavgjort. De 11 møtene på Anfield har gitt fem Liverpool-seirer og seks poengdelinger.

I de seneste 56 ligamøtene uansett bane har Liverpool bare tapt fem ganger. I de seneste 39 ligamøtene på Anfield, en rekke som strekker seg tilbake til 1936, har Liverpool bare tapt to ganger, begge med 0-1.

Stewart Downing, Jordan Henderson og Jose Enrique debuterte alle for Liverpool i tilsvarende kamp forrige sesong.

Downing spilte syv kamper og scoret tre mål på lån i Sunderland i 2003/04. Jordan Henderson nettet fem mål på 79 kamper for Sunderland i alle turneringer før han sluttet seg til Liverpool.

Luis Suarez har scoret i tre av fire kamper mot Sunderland. Han nådde 12 (og 13) ligamål (mot QPR) denne sesongen 120 dager raskere enn han brukte på å nette 11 mål i ligasesongen 2011/12. Han trenger kun én scoring for å tangere totalen på 17 mål forrige sesong.

Steven Gerrard har scoret Liverpools første mål i kalenderåret ved fire anledninger – 2001, 2002, 2006, 2010.

Forrige gang Liverpool scoret fire mål i to påfølgende ligakamper på Anfield var i september 2009 da de beseiret Burnley 4-0 og Hull 6-1.

Liverpool forsøker å vinne den siste kampen i forrige kalenderår og den første kampen i det nye kalenderåret for første gang siden 2006/07

Martin O’Neill har som manager vunnet seks av 18 ligamøter med Liverpool. Han er ubeseiret på to oppgjør med Sunderland.

Sunderland re ubeseiret på sine tre seneste kamper med Liverpool. Og det er deres lengste rekke siden 2001.

Forrige gang de gikk ubeseiret i fire kamper på rad mot de røde var i november 1967. Ikke siden februar 1936 har de scoret mer enn én gang i en ligakamp på Anfield og vunnet. Den dagen vant de 3-0.

Forrige gang de vant to påfølgende ligakamper vil være for et år siden i morgen.

Forrige Liverpool-spiller til å lage hattrick mot Sunderland var Roger Hunt på Anfield i februar 1966. Han er bare en av fire Liverpool-spillere til å klare det.

Liverpools største seier på Anfield mot Sunderland kom i september 1922 da de vant 5-1. Deres største tap mot nordøst-klubben på denne banen var 0-6 i april 1930.

Sunderland har funnet veien til nettmaskene i 10 av de seneste 11 ligakampene, og de har scoret ett enkelt mål i hver av de seneste fire.

Bare Stephane Sessegnon av de nåværende Sunderland-spillerne har nådd tosifret antall ligascoringer for klubben. Han har 13 mål, mens Steven Fletcher og Sebastian Larsson står med henholdsvis åtte og syv.

Phil Dowd er utnevnt til å dømme Liverpool-Sunderland.
 

Kilder: Liverpoolfc.com, premierleague.com.