Carraghers siste Merseyside-derby

Jamie Carragher spiller sitt 30. og siste Merseyside-derby på søndag. For 35-åringen er møtene med Everton de viktigste i løpet av sesongen.

- Mitt siste derby vil bli meget stort for meg. Jeg håper at jeg kan nyte det, men jeg kommer bare til å gjøre det dersom vi vinner, sier Jamie Carragher til Daily Mirror.

- Jeg elsker derbyet. Jeg kunne ha spilt i det hver uke. Nervene, oppbyggingen til kampen, du tenker på den i flere uker før, følelsen dersom du vinner: det er bare stort.

- Hvis jeg kunne vinne bare én kamp i året, ville det være derbyet uten tvil. Jeg forstår det med Man Utd v Liverpool, men for meg er det større å møte Everton. Hvis du slår United, er supporterne 40 minutter unna, men du kan ikke komme deg unna Evertonians.

- Også Everton liker å beseire Liverpool mer enn det vi liker å slå dem. Med kjennskap til hvor sterkt ønske de har om å vinne så blir du enda mer innstilt. Jeg var slik da jeg var barn. Jeg bare ønsket å slå Liverpool.

Da Liverpool tapte ligamesterskapet på målstreken mot Arsneal i 1989 feiret den daværende 11-årige Everton-supporteren Carragher med glede. Han skrev «Thank You Arsenal» på veggen i den lokale puben.

- Det er slik jeg er. Jeg viser lidenskap for alt jeg gjør. Jeg vet at det var andre røde som Robbie Fowler, Steve McManaman og Michael Owen som var blå da de var barn, men jeg vet ikke hvor lidenskapelige de var. Jeg kunne argumentere for Everton hele dagen fordi det var livet mitt.

- Når jeg kommer vekk fra intensiteten i Liverpool, kommer jeg kanskje til å si at jeg vil like å se Everton vinne en cup som vi har blitt slått ut av, men det er ikke tilfelle nå. Men jeg vil aldri komme tilbake til det stadiet hvor jeg ønsker at Everton skal slå Liverpool.

- Mine brødre kommer kanskje tilbake og støtter Everton. Min far kommer ikke til å gjøre det, jeg kommer ikke til å gjøre det. Min sønn vil alltid være Liverpudlian.

Hva om hans sønn James, som for tiden er på Liverpools akademi, kommer til å spille for Everton.
- Vel, det vil bli annerledes. Som min far har vist, kommer familien foran fotball.

Jamie Carragher har tapt både Champions League-finale og FA-cupfinale, men ingenting er verre enn 0-3-tapet mot Everton for syv år siden. Andy Johnson scoret to av Evertons mål i en ikke spesielt god kamp av Carragher.

- Jeg har aldri følt det verre etter en kamp fordi jeg visste at jeg hadde sviktet laget. Jeg hadde vært skadet, men jeg var svært ivrig etter å spille. Jeg fortalte Rafa Benítez at jeg var skadefri. Men jeg var ikke i nærheten av å være klar. Jeg lærte en stor lekse den dagen. Du må være klar for et derby. Hvis ikke blir du avslørt. Jeg måtte tåle å bli mobbet av Evertonians i seks måneder etterpå. I det neste derbyet sparket jeg på alt som beveget seg.