City vant – går forbi LFC

Manchester City scoret seks mål og tok tre poeng i storkampen mot Arsenal, og de satte dermed press på Liverpool før morgendagen.

De lyseblå fra Manchester vant 6–3 etter en forrykende affære på Etihad i rundens tidligkamp.

Vertene, som lå to plasser bak Liverpool før runden, hoppet opp på en foreløpig 2.-plass med 32 poeng – to mer enn Brendan Rodgers sine menn har før møtet med Tottenham i London i morgen.

Arsenal blir stående på toppen av tabellen med sine 35 poeng etter 16 ligarunder.

Agüero én scoring nærmere Luis

Premier League-toppscorer Luis Suárez økte forspranget ned til Sergio Agüero med ett mål da han ble erkjent den siste scoringen i forrige helgs seier over West Ham på Anfield, men i dag svarte argentineren med å score før kvarteret var spilt.

Manchester City tok ledelsen på et hjørnespark, der Martín Demichelis stusset innlegget mot bakre stolpe. Agüero sto riktig plassert, og spissprofilen dunket ballen i mål fra fire meters hold.

Det betyr at argentineren, med 13 nettkjenninger, er to mål bak Suárez.

Theo Walcott reduserte for gjestene etter en ny målgivende pasning fra Mesut Özil, som dermed leder assistlisten med ett poeng mer enn Steven Gerrard, før Álvaro Negredo sendte hjemmelaget i føringen igjen noen minutter før pause.

Målmaskinen ut med skade

Agüero måtte hinke av banen med en skade fem minutter inn i 2. omgang, men vertene fortsatte å angripe og økte til 3–1 ved Fernandinho.

Walcott scoret riktignok igjen og skapte ny spenning i kampen, men David Silva sørget for 4–2 knappe tre minutter senere etter innlegg fra Jesús Navas.

Fernandinho la på til imponerende 5–2 i sluttminuttene, før Per Mertesacker stanget inn et trøstemål på overtid. Gjestene rakk også å lage et straffespark før dommeren blåste av kampen, og Yaya Touré gjorde ingen feil fra ellevemeteren.

Dermed vant Manchester City sin åttende av åtte hjemmekamper i ligaen denne sesongen.

Neste hjemmekamp for de lyseblå er mot Liverpool 26. desember.