Clarke fikk sparken

Den tidligere Liverpool-treneren Steve Clarke har i kveld fått sparken i West Bromwich. Det bekreftet klubben i en pressemelding i 22.30-tiden.

«West Bromwich Albion opplyser i kveld om at hovedtrener Steve Clarke forlater jobben med umiddelbar effekt. Dette er styret enige om, som følge av skuffende resultater gjennom 2013», heter det fra klubben.

50-åringens assistent, Keith Downing, får det midlertidige ansvaret fremover.

Dermed fikk skotten være sjefsstolen på The Hawthorns i kun halvannet år. I fjor sommer ble han avskjediget fra Liverpools støtteapparat etter signeringen av Brendan Rodgers.

Clarke har tidligere sagt at han så på mulighetene for å kunne fortsette på Merseyside, selv etter at Kenny Dalglish mistet jobben som rød manager, men han var ikke en del av planen til Rodgers og hans nye trenerteam – og fikk heller se andre veier.

Les også: – Jeg fikk sparken i Liverpool

Valget falt til slutt på West Bromwich, der han som hovedtrener fikk det øverste sportslige ansvaret i klubben, selv om han ikke ble tildelt tittelen «manager».

Vant ligacupen med Liverpool

Liverpool-supporterne ble først kjent med Clarke da den tidligere Chelsea-spilleren i januar 2011 ble ansatt som førstelagstrener på Melwood av daværende Liverpool-manager Dalglish.

Sammen fikk den skotske duoen jobbet frem en positiv effekt i et laget som i utgangspunktet slet med å hevde seg i ligaen, etter at det hadde vært mye misnøye med Roy Hodgson’ fotballfilosofi og handlinger på Anfield i begynnelsen av 2010/2011-sesongen.

Clarke var også med da Liverpool sist vant et trofé – i ligacuptriumfen mot Cardiff på Wembley i februar i fjor – og da laget kom til FA-cupfinalen senere samme sesong.

Vant to og tapte to mot LFC

Han møtte Liverpool fire ganger i West Bromwich – tre ganger i ligaen og én gang i ligacupen – og vant halvparten. I seriepremieren i fjor ble Liverpool knust 0–3 av Albion, men rødtrøyene svarte med å senke Clarkes menn i ligacupens 3. runde en drøy måned senere.

I februar i år vant Clarke og West Bromwich 2–0 på Anfield og sørget for klubbens andre seier foran The Kop på over 40 år.

Denne sesongen stjal Luis Suárez overskriftene mot skotten, da han scoret hat-trick og bidro sterkt til at Liverpool vant 4–1 på Anfield i oktober.