Coates ivrig etter å få vist seg frem

Sebastian Coates håper på spilletid når Liverpool møter Mansfield i FA-cupen. Midtstopperen har startet kun seks åtte kamper for de helrøde denne sesongen.

Forrige kamp fra start for Sebastian Coates kom i Europa League mot Anzhi i Moskva 8.november. Brendan Rodgers har antydet at det kan bli aktuelt å låne ut 22-åringen for at han skal få spilletid. Midtstopperen håper imidlertidå bli inkludert i startelleveren mot Mansfield.

- Jeg tror manageren kanskje bestemmer seg for å gjøre noen endringer til denne kampen, men som spiller er du alltid ivrig etter å figurere i startelleveren uansett kamp, sier Sebastian Coates til Liverpoolfc.com.

- Jeg er veldig håpefull på å få spille og kunne hjelpe laget. Jeg spilte i 3.runde mot Oldham forrige sesong og likte det. Det var en av mine første kamper for klubben, så jeg prøvde virkelig å nyte det. Vi klarte å gå videre til neste runde. Det er det klubben ønsker – gå videre til hver runde og forsøke å nå finalen.

Midtstopperen vet at han har en stor oppgave foran seg med å kjempe seg inn på laget. Daniel Agger og Martin Skrtel er førstevalg på stopperplassene, men også Jamie Carragher virker å være foran i rekken.

- Det er vanskelig for meg ettersom Martin og Daniel er i flott form for tiden. Som lagkamerat må du også støtte dem hele tiden og forsøke å ta med deg ting ved å se dem i aksjon.

- Du kan lære fra deres gode form og ved å jobbe med dem slik at klubben fortsetter å ta seg fremover. Det er det viktigste her – klubben – og desto flere spillere som er i toppform, så vil klubben fortsette å bli bedre.

- Jeg har lært mye av Jamie Carragher, Daniel og Martin. Det handler om å bli vant til spillet her, de har vært til stor hjelp for meg blant annet med posisjoneringen. Jeg har lært mye på daglig basis fra de tre som er i min posisjon, men du lærer også fra resten av spillerne.

- Jeg må fortsette å jobbe hardt, men du vet at fotball kan være litt tøft til tider fordi de to spillerne i min posisjon spiller så bra for tiden, så jeg har absolutt ingenting å klage på. Jeg må bare stå på og jobbe hardt på trening, være tålmodig og vente på min mulighet.

- Å få en regelmessig plass på laget vil bety alt for meg fordi dette er en så stor klubb. Det ville være fantastisk for meg å være i startelleveren hver helg.

Coates håper at Liverpool kan ta steget fullt ut å vinne FA-cupen denne sesongen. Forrige sesong endte med tap mot Chelsea i finalen.

- Det er alltid tøft når du taper en kamp, og enda mer når det er en finale. Jeg synes vi hadde en bra cupsesong, og du kan nesten si at vi fortjente å vinne trofeet, men slik er fotball.

- Jeg synes vi må lære fra tapet og gjøre alt vi kan for å nå finalen igjen og forsøke å vinne den denne gang.

Liverpool åpner FA-cupen denne sesongen med å møteConference-laget Mansfield.

 - Jeg tror det kommer til å bli en vanskelig kamp. Det at de spiller på femte nivå er irrelevant.  De vil virkelig være klare for muligheten til å møte en toppklubb. De vil forsøke å gi alt. Det er derfor vi må være på vakt og gjøre vårt aller beste for å få det rette resultatet.

- Det kommer til å bli en meget stor begivenhet for dem å møte Liverpool. De vil forsøke å vinne kampen for enhver pris og legge ned en forestilling som gjør supporterne fornøyd.

- Derfor bør vi ikke undervurdere dem det minste og forsøke å legge ned en god forestilling selv, vel vitende om at de vil forsøke alt for å slå oss.