Cole angrer på Liverpool-overgang

Joe Cole angrer på at han signerte for Liverpool sommeren 2010, men hans eneste øvrige alternativ var en utenkelig overgang til rivalen Tottenham.

Joe Cole tilbrakte to og et halvt i Liverpool, men slet med å tilrive seg en fast plass på laget. Forrige sesong var midtbanespilleren utlånt til Lille, mens han i januar sluttet seg til barndomsklubben West Ham på permanent basis. 31-åringen sier at han aldri følte seg komfortabel i Liverpool, men var tvunget til å akseptere det eneste tilbudet som appellerte til ham.

- Jeg kan bare spille for lag som jeg er lidenskapelig opptatt av. Jeg tror det er det som gikk galt for meg i Liverpool. Jeg følte meg ikke knyttet til klubben eller stedet som jeg gjorde i Chelsea og West Ham, sier Joe Cole til ESPN.

- Jeg hadde syv flotte år i Chelsea, men klubben ønsket å gå i en viss retning, og jeg ble ikke involvert. Så jeg satt igjen med to reelle alternativer – Liverpool eller Tottenham.

- Spurs var sannsynligvis det beste alternativet fordi deres tilbud var en femårskontrakt, og det betydde at jeg kunne bo i kjente omgivelser. Men jeg kunne bare ikke gjøre det. Jeg kunne bare ikke se meg selv trekke Spurs-trøyen over hodet. Med rivaliseringen mellom Tottenham og West Ham og Chelsea, føltes det litt kremmeraktig.

Cole mener mentaliteten i Liverpool gjorde det vanskelig for ham å finne seg til rette, og han ble overrumplet med karakteristikken om at Liverpool er den største klubben i landet.

- Da jeg sluttet meg til klubben, sa personen som intervjuet meg: «Du har kommet til den største klubben i landet», og han nevnte trofeene de hadde vunnet. Jeg sa bare: «Ja, dersom du legger det frem på den måten, så antar jeg du har rett.» Liverpool benyttet det som overskrift på intervjuet.

- Jeg ønsket ikke å opprøre noen, så jeg gikk med på det. Men tydeligvis er de ikke den største klubben i landet mer. Hvordan vurderer du hvor stor en klubb er? Nottingham Forest har vunnet Serievinnercupen to ganger, men de er ikke en større klubb enn Chelsea.

Joe Cole returnerte til West Ham i januar. Det lå også personlige årsaker bak valget.
- Jeg savnet London, og min familie og jeg hadde en personlig tragedie i desember da min svoger døde. Jeg fikk mulighet til å dra tilbake til West Ham, og jeg ønsker ikke å flytte mer.