Cole eller Chamakh erstatter Carroll

Carlton Cole eller Maroune Chamakh kommer til å erstatte Andy Carroll på topp for West Ham i morgen.

En utlånt spiller kan ikke spille mot klubben han er utlånt fra, og derfor kan ikke Andy Carroll spille mot Liverpool i morgen.

- Vi har Carlton Cole og Marouane Chamakh som kan gå rett inn på laget og forhåpentligvis prestere på sammen nivå som Andy. Det er hva vi vil behøve på Anfield i morgen, uttaler West Ham-manager Sam Allardyce til London-klubbens nettside.

West Ham må ellers klare seg uten den skadede trioen George McCartney, Mark Noble og Joe Cole.

- De dårlige nyhetene er at George McCartney måtte ut med en kneskade sist helg. Men selv om skaden er ganske alvorlig, så trenger han ikke noen operasjon. Marik Noble er fortsatt ute med en skulderskade, og Joe Cole har en hamstringskade, bekrefter Allardyce.

Det blir holdt ett minutts stillhet på Anfield i morgen, til minne om de 96 Liverpool-supporterne som mistet livet i Hillsborough-tragedien for snart 24 år siden. Begge lag vil spille med sorte sørgebind, og West Ham-ledere vil legge en krans på Hillsborough-minnesmerket utenfor stadion foran kampen.

West Ham har ikke vunnet på Anfield på sine 41 siste besøk i alle turneringer. En kamprekke soom går helt tilbake til 14.september 1963! Den dagen scoret Geoff Hurst og Martin Peters i en 2-1 seier for gjesterne. Ian St John gjorde Liverpools mål, mens Jim Standen reddet et straffespark fra Ronnie Moran i 2.omgang.

West Ham ligger på 11.plass i Premier League, med 36 poeng etter 30 kamper. The Hammers har imidlertid bare tatt 11 av disse poengene på bortebane, hvor de har vunnet tre og spilt to ganger uavgjort på 15 kamper. Sam Allardyce sitt mannskap vant borte mot Queens Park Rangers (2-1), Newcastle (1-0) og Stoke (1-0), mens de spilte uavgjort i Norwich (0-0) og West Bromwich (0-0). De har med andre ord tapt 10 av 15 bortekamper.

Liverpool er på sjuendeplass, med 48 poeng etter 31 kamper. De røde har plukket 27 poeng på Anfield, hvor de har vunnet åtte og spilt uavgjort i tre av 15 kamper. Brendan Rodgers sitt mannskap tapte hjemmekampene mot Arsenal (0-2), Manchester United (1-2), Aston Villa (1-3) og West Bromwich (0-2).

Lagene har møtt hverandre 124 ganger tidligere. Liverpool har vunnet 66 av kampene og West Ham 24. Med andre ord har 34 oppgjør endt med poengdeling. Etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League har Liverpool vunnet 20 av 33 kamper. West Ham har vunnet seks, og sju kamper har endt uavgjort.

West Ham har aldri slått Liverpool på Anfield i løpet av 16 forsøk i Premier League. De røde håper å vinne begge Premier League-kampene mot The Hammers for sjette gang. Gjestene fra London har ikke greid å score på Anfield i noen av sine fire siste besøk i ligaen.

Liverpool har scoret 15 mål på sine fem siste ligakamper, og har vunnet fire av disse kampene.

West Ham har vunnet bare en av sine 10 siste ligakamper. Åtte av disse er tapt.

Sam Allardyce har tapt de åtte siste gangene han har ledet et lag på Anfield. Sist han klarte poeng var da Bolton spilte uavgjort i januar 2002.