Confederations Cup avsluttes i kveld

Finalen og bronsefinalen i sommerens prøve-VM spilles i kveld og i natt norsk tid. Tre Liverpool-spillere kan bli involvert.

Først ut er Uruguay mot Italia i bronsefinalen klokka 18.00. Både Sebastián Coates og Luis Suárez er med i kamptroppen til uruguayanerne, og det ventes at sistnevnte starter oppgjøret.

I løpet av turneringen har Suárez nettet tre ganger og følgelig blitt Uruguays mestscorende spiller igjennom tidene på landslaget, med 35 fulltreffere.

Han kom inn i andre omgang mot Tahiti og rakk å score to av lagets totalt åtte mål i storseieren. I tillegg skrudde han et frispark i mål mot Spania i den første gruppespillskampen. I semifinalen mot Brasil ble han mindre toneangivende – han var isteden vitne til en straffemiss av angrepskollega Diego Forlán og ett baklengsmål i hver omgang, som sørget for at Edinson Cavani sin nettkjenning like etter pause ikke var nok til å beseire vertsnasjonen.

Coates har fått to opptredener i midtforsvaret til søramerikanerne. Han kom inn og fikk noen minutter mot Nigeria, før han spilte hele den påfølgende kampen mot Tahiti.

I finalen tar Brasil imot Spania og José Reina på Maracanã i Rio de Janeiro. Liverpool-målvakten har riktignok kun spilt én kamp under sommerens Confederations Cup, i 10–0-kampen mot Tahiti. Real Madrid- og Barcelona-sisteskansene, Iker Casillas og Víctor Valdés, stod også hver sin gang i mål i løpet av gruppespillet, før Casillas fikk ansvaret i semifinalen mot Italia. Det forventes at landslagssjef Vicente del Bosque stiller med Casillas også i finalen. Spanias tidligere Liverpool-spiller Fernando Torres er toppscorer i turneringen med fem mål. Kampen har avspark ved midnatt norsk tid.

Begge kveldens kamper vises direkte på TV 2 Zebra.