Coutinho fornøyd etter lovende start

Philippe Coutinho sier at det fortsatt er en tilvenning i forhold til hurtigere fotball og språkvansker, men at han er veldig fornøyd med sin start hos Liverpool.

- Det har gått veldig bra for meg så langt, slår Coutinho fast overfor Liverpool Echo. På fem kamper i helrødt har han allerede to scoringer og to målgivende pasninger.

– Kanskje er det fordi jeg tilbrakte seks måneder i Spania forrige sesongen og at det hjalp i forhold til å venne meg til engelsk fotball. Jeg må også få takke mine lagkamerater som har hjulpet meg mye de første kampene.

- Manageren her er fortsatt ung, men han er en utmerket person og en veldig god trener. Han snakker åpent ut til alle og jeg liker å arbeide sammen med ham.

- Kampene foregår i et hurtigere tempo og er mer fysiske, men det er noe jeg liker. Jeg lærer hele tiden.

- Jeg vet ikke hvorfor ting ikke fungerte hos Inter, fortsetter 20-åringen som Liverpool hentet for £8,5M i slutten av januar. – Kanskje var det bare ikke ment slik, men det tilhører uansett fortiden. Nå tenker jeg på Liverpool og at jeg ønsker å utvikle meg som spiller her.

- Da jeg vokste opp i Brasil kjente jeg til alt om Liverpool. Det er en stor klubb verden rundt. Jeg var veldig ung, men kan huske jeg så finalen i Champions League i 2005 da Liverpool kom tilbake fra 0-3 og vant trofeet. Det var utrolig.

- Kommunikasjonen mellom meg selv og lagkameratene er fortsatt litt vanskelig, sier brasilianeren som snakker beskjedent med engelsk. – Folk snakker veldig fort her slik at det er vanskelig å få med seg, men jeg prøver hele tiden. Hvis manageren kommer med informasjon under treningene snakker han spansk til meg. Lucas har også hjulpet meg mye.

- Jeg var vært nede ved dokkene og besøkt noen restauranter, men når jeg ikke er i klubben tilbringer jeg mesteparten av tiden sammen med min kone.

- Resultatet sist uke var skuffende, men det er fortsatt en del kamper igjen og vi vil fortsette å kjempe for å få flest mulig poeng. Vårt mål er fortatt å i det minste kvalifisere oss for Europa League.