Coutinho imponerte Rodgers

Philippe Coutinho gjorde en meget god figur i sin første kamp fra start for Liverpool, og manager Brendan Rodgers skrøt av brasilianeren etter 5-0 seieren over Swansea.

Midtbanespilleren satte inn Liverpools andre scoring i kampen, bare 16 sekunder ut i annen omgang, og kunne fort ha gjort ett mål til på et utsøkt hælspark like etterpå.

- Coutinho er en veldig talentfull spiller. Han er bare 20 år gammel, men har flott erfaring med spill på høyeste nivå. Han vil trenge litt tid til å venne seg til tempoet i engelsk fotball. Han kommer fra spill i Italia, hvor tempoet er litt lavere, men han er en vidunderlig tekniker, uttalte Rodgers til Liverpoolfc.com etter kampen.

- Man kunne se kvalitetene i pasningsspillet hans i dag. Han har en vidunderlig spilleforståelse. Jeg har store forhåpninger til ham. Han er den typen spiller vi forsøker å hente hit. En tekniker som også er sterk mentalt. Jeg er sikker på han vil vise meget fin fremgang.

Rodgers var ellers meget godt fornøyd med å slå sin forrige arbeidsgiver, Swansea, hele 5-0, selv om gjestene stilte et B-preget mannskap og sparte sine beste menn til ligacupfinalen neste helg.

- Vi tok tre viktige poeng. Vi har vært inne på en litt humpete vei denne uken med kampene våre på mandag og torsdag. Men ligaen er veldig viktig for oss, og vi visste vi måtte gå hardt ut mot et Swansea-lag som har vært strålende denne sesongen.

- Vi spilte en strålende kamp, og viste virkelig karakterstyrke og sterk psyke i dag, ved å prestere på denne måten. Før kampen fokuserte vi på å holde buret rent, for vi har ikke spilt opp mot vårt beste defensivt de siste fire kampene. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det gikk.

- Vi ønsket å dominere og skape sjanser, og det gjorde vi. Som i alle fotballkamper var det viktig at vi startet annen omgang bra, og vi gjorde tre mål i løpet av en liten periode etter pause, noe som virkelig ga oss ekstra selvtillit.

- Jeg visste det ville bli en tøff kamp. Swansea er en strålende klubb, og filosofien der betyr at de kan rotere på laget. De kan benytte ulike spillere uten at det påvirker rytmen eller tempoet i spillet deres.

- Men det faktum at de ikke hadde Ashley Williams og Michu på banen, som har vært strålende etter at han kom til klubben, kunne påvirke laget deres.

- Jeg poengerte for mine spillere at selv om Swansea hadde gjort en del endringer på laget så hadde de en kar som Pablo Hernandez på banen, som er en kvalitetsspiller, og de hadde en midtbane som bestod av to eller tre spillere som har spilt hele sesongen.

- Selv om de gjorde mange endringer stilte de fortsatt med et sterkt mannskap, men jeg følte vårt tenningsnivå var veldig bra og vi var sultne på en seier. Det beviste vi gjennom vårt spill. Swansea har noen strålende spillere, så jeg tror ikke man skal ta noe av glansen bort fra Liverpool-spillerne etter denne seieren.

Rodgers valgte å ta Luis Suarez av banen 12 minutter før slutt, og uruguayaneren fikk trampeklapp i det han gikk i garderoben.

- Luis har spilt nesten hvert minutt av alle kampene denne sesongen, men selv om det bare var et kvarter igjen av kampen ønsket han å bli på banen for å gjøre flere mål. Han har vært strålende for oss. Jeg ønsket at han skulle få litt applaus og hvile beina litt foran returkampen mot Zenit torsdag kveld.

- Han vil spille på topp alene på torsdag, da vi ikke har Coutinho og Sturridge tilgjengelig til den kampen. Luis er fra naturens side en vidunderlig type og en stor konkurransemann. Han ønsker å spille samtlige minutter i alle kamper, og den holdningen ønsker jeg ikke at han skal endre på.