Coutinho trener styrke

I et intervju med Liverpoolfc.com avslører Philippe Coutinho at han driver intensiv styrketrening for å klare overgangen til Premier League.

Brasilianeren har fått en god start på sin Liverpool-karriere, med ett mål og to målgivende pasninger på tre kamper fra start. Men han har rukket å konkludere med at han må bli sterkere i kroppen.

- Fotballen er veldig annerledes her. I Brasil er kampene veldig åpne. Forsvarsspillerne markerer ikke angriperne så tett. Det har vært vanskeligst å venne seg til. I tillegg er tempoet veldig høyt. Men jeg føler jeg kan bli bedre på disse tingene gjennom å trene og øke intensiteten i spillet mitt, sier Coutinho til Anfield-klubbens offisielle nettside.

- Jeg har drevet med en del kroppsbygging også, for å bli fysisk sterkere, legger han til.

Barclays Premier League er den fjerde toppdivisjonen 20 år gamle Coutinho spiller i, etter tidligere å ha vært innom både Serie A, La Liga og den brasilianske toppdivisjonen.

- I engelsk fotball er tempoet veldig høyt, og kampene er veldig intense. Det er den store forskjellen i forhold til andre ligaer. I Brasil er tempoet mye lavere, taktisk er spillet mye mer åpent og banene virker større, selv om de har samme størrelse, fordi spillet er så åpent.

- I Italia er fotballen bare litt forskjellig fra i Brasil, men her i England er tempoet meget høyt. Jeg har spilt både i Italia og Spania, men intensiteten i spillet her er veldig mye høyere. Jeg må bare forbedre meg, for å klare å spille på høyeste nivå her.

- Jeg kommer alltid til å gjøre mitt beste, og vil forsøke å score mål og skape gode bevegelser som kan hjelpe laget til seier.

Coutinho føler at samspillet med Luis Suarez allerede fungerer svært bra.

- Suarez er fenomenal. Han er utenomjordisk. Målene han scorer, og måten han ofrer seg for laget på. Det er veldig viktig, og jeg er glad for å spille ved hans side. Jeg synes måten han ofrer seg for laget på er enestående. Han kjemper og jager ballen hele tiden. Han gir aldri opp en ball. Selv ikke de aller vanskeligste.

- Han kjemper for å vinne hele tiden, og det beundrer jeg hos en spiller. Jeg tror det er en av hans sterke sider. Jeg er bare glad for å spille sammen med ham, men jeg er også glad for å spille med andre spillere, som Steven Gerrard, som også er fenomenal. Dette er karer fra en annen planet.

Coutinho forteller at han trives godt på Merseyside og i Liverpool FC.

- Jeg er lykkelig her. Jeg er i en stor klubb, og jeg bærer en trøye som har en stor historie. Det jeg har merket meg i løpet av disse få ukene er det sterke samholdet i spillergruppen. Gruppen er veldig sterk, og kjemper for å nå sine mål. Jeg håper jeg kan lære mer og mer sammen med mine lagkamerater her.