Coutinho vil tenke raskere

Brasilianeren er klokkeklar på hvordan han kan forbedre seg som spiller.

– Jeg må tenke fortere og bli bedre taktisk. I tillegg må jeg bli bedre til å hjelpe laget defensivt, sier Philippe Coutinho til Liverpools offisielle nettsted.

Midtbaneeleganten føler han tok nye steg under sesongoppkjøringen, og Coutinho sikter mot å bli enda bedre i løpet av sesongen. Nå er 21-åringen klar for at alvoret skal begynne.

– Vi hadde en god sesongoppkjøring. Nå er vi klare for sesongen. Jeg håper at vi får en god sesongstart, som kan gi oss en god plattform for å forbedre oss ytterligere, fortsetter Coutinho.

Les også: Ronaldinho inspirerer Coutinho

Brasilianeren forteller at han har utviklet seg defensivt siden han kom til Liverpool fra italienske Inter i januar, men han understreker at det fortsatt er rom for forbedring.

– Jeg må gjøre mitt beste hele tiden. Jobben min er å bygge opp angrep, score mål eller sette opp medspillere som er i bedre posisjon enn meg selv. Og så må jeg være i konstant bevegelse – det er en del av rollen min, forklarer han.

Coutinho bekledde venstreflanken med stor suksess i flere kamper i vår, men både manager Brendan Rodgers og brasilianeren selv mener at han er best i rommet mellom angrepet og midtbanen.

– Så klart foretrekker jeg å spille i 10-errolle. Men jeg elsker å spille fotball, og jeg kommer til å spille der manageren vil bruke meg. Jeg kommer til å gi topp innsats uansett hvor jeg spiller, sier han.

21-åringen har siktet seg inn mot en topp fire-plassering, som vil gi Liverpool en plass i Champions League i 2014. Det krever imidlertid at Anfield-klubben starter sesongen bedre enn de gjorde i fjor.

– Det er alltid viktig å starte bra. Vi vil vinne så ofte som mulig denne sesongen, og da må vi starte på lørdag. Alle spillerne kommer til å gi alt for å sikre oss tre poeng, avslutter Coutinho.