Dalglish tar sesongen 2011/12 i forsvar

Kenny Dalglish mener at Liverpool FC presterte bedre enn forventet da han førte de røde til seier i Carling Cup og finale i FA-cupen i 2011/12-sesongen. Et ligacuptrofe og en FA-cupfinale er langt mer minneverdig enn en 4.plass i ligaen.

Kenny Dalglish hadde nettopp ledet Liverpool FC til triumf i Carling Cup og finale i FA-cupen da han mistet managerjobben i mai 2012. En 8.plass i Premier League var imidlertid ikke godt nok for klubbens amerikanske eiere.

- Liverpool Football Club er enorm, og støtten til klubben er fantastisk. De hadde ikke vunnet noe på seks år da jeg kom dit, men vi vant noe i vår første sesong, forteller Kenny Dalglish i boken «Kenny Dalglish - My Life», som er i salg fra 25. september.

- Det spillerne presterte i 2012 var fantastisk. Å vinne Carling Cup og komme til finale i FA-cupen var over alle forventninger.

- Folk vil snu seg og si at vi havnet på 8.plass i ligaen, men hvor mange poeng vil du bytte bort for tre Wembley-turer?

- Grunnet avansementet i cupene var det trolig en grunn til at resultatene i ligaen ikke ble så gode som vi hadde håpet på. Spillerne var imidlertid fantastiske, og det kunne bare være til nytte for dem.

- Ligacupen var et trofé for Liverpool Football Club. Jeg ser ikke på det noe annet enn positivt. Det er alltid tilfredsstillende å få en vinnermedalje.

- For Dirk Kuyt må det ha betydd mye for ham å vinne sin første medalje i Liverpool Football Club etter så lenge, og det betydde mye for fansen å vinne et trofé på Wembley igjen.

- Nå for tiden er det suksess å havne på 4.plass i ligaen og komme til Champions League.

- Det er kanskje en større belønning å komme til Europa etter en 4.plass, men hvem husker kampen som gjorde at du havnet på fjerde?

- Å vinne en cupfinale mot Cardiff på Wembley og dra derfra med Carling Cup-trofeet er en dag som huskes.

- Ja, jeg ville ha likt å havne på 4.plass. Jeg ville ha likt å ha vunnet Champions League og Premier League, men det ville aldri ha skjedd over natten.

- Hvis du tar korte steg, har du sjansen. Det vi oppnådde var et positivt steg.

Dalglish brukte £60M sommeren før på blant annet spillere som Jordan Henderson, Stewart Downing og Charlie Adam, og mener at spillerne trengte mer enn én sesong på å finne seg til rette i klubben.

- Vi signerte syv spillere, og for Liverpool Football Club å forsøke å integrere så mange på én sesong var en stor oppgave for spillerne.

- Noen av de unge spillerne i Liverpool kommer til å bli meget gode spillere, men klubben har aldri hentet syv nye spillere tidligere, som alle skulle starte samtidig.

Til tross for at han mistet jobben, er Kenny Dalglish fortsatt villig til å hjelpe Liverpool Football Club i fremtiden.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg er glad for å hjelpe Liverpool Football Club på den måten jeg kan, og det har ikke forandret seg.