Daniel Agger er ny visekaptein

Brendan Rodgers har valgt dansken som Jamie Carraghers etterfølger.

– Lojaliteten og lidenskapen hans for Liverpool står ikke tilbake for noen. Hvis du legger det til hans kvaliteter på fotballbanen, så tror jeg at dette er et godt valg for alle, kommenterer Liverpool-manager Brendan Rodgers overfor Liverpools offisielle nettsted.

Rodgers røpte tidligere i sommer at han vurderte flere kandidater til rollen som visekaptein. Daniel Agger var blant kandidatene, mens navn som Lucas Leiva, José Reina, Luis Suárez og Glen Johnson også har vært nevnt blant Liverpool-fansen.

– Lucas, Jordan Henderson og Kolo Touré er blant flere spillere som har vist seg som gode ledere i løpet av sesongoppkjøringen, men jeg er sikker på at Daniel er et godt valg og at alle vil være fornøyde med at han nå er visekaptein.

Les hele forklaringen til Rodgers her!

I fjor høst skrev Agger under på en ny langtidskontrakt med Liverpool. Sommeren i forveien avviste han også interesse fra den spanske storklubben Barcelona.

– Siden første gang jeg snakket med ham, har han alltid vært klar på at han ønsker å bli her. Det har vært interesse for ham, men han har vært tro mot sine ord, roser Rodgers.

De regjerende spanske seriemestrene er fortsatt på midtstopperjakt, og tidligere i uken skal katalanerne ha tilbudt 17 millioner pund for Aggers signatur. Avgjørelsen om å gi ham vervet som visekaptein, tyder på at 28-åringen har bestemt seg for å bli på Anfield.

– Vervene som kaptein og visekaptein i Liverpool er veldig viktige. Jeg har vurdert flere spillere i løpet av sesongoppkjøringen, og Daniel var selvfølgelig en av dem, forteller Rodgers.

Liverpool-sjefen forteller at dansken var stolt da han fikk vite om Rodgers' avgjørelse.

– Han har trent fantastisk godt, og han var henrykt da jeg fortalte ham at han skal overta som visekaptein etter Carra. Daniel er kaptein for landslaget sitt, han har vært her lenge og både supporterne og spillerne har stor respekt for ham. Jeg er sikker på at spillet hans vil forbedre seg med ytterligere en prosent nå som han er visekaptein, sier Rodgers.

Daniel Agger har spilt 209 offisielle Liverpool-kamper  siden han kom fra danske Brøndby i januar 2006.