Dette er Iago Aspas

Liverpools nyeste spiller startet med å gå gradene i lokalklubben sin, før han etter hvert endte med å skyte dem opp i La Liga.

Iago Aspas ble født 1. august 1987 i lille Moaña, nordvest i Spania. Det er ikke langt unna fotballklubben Celta Vigo, og det ble naturligvis laget han valgte.

Angriperen jobbet seg oppover i aldersklassene til Celta Vigos ungdomsavdeling, og som 17-åring ble han sendt på lån til Rápido de Bouzas på nivå fire i Spania. Der var Aspas i én sesong, før at han etter enda en sesong i Celta Vigos juniorlag, endelig fikk kamper for reservene.

Han spilte totalt 84 kamper i Segunda División B, nivå tre i Spania, frem til og med 2008/2009-sesongen for reservelaget. Da fikk spissen samtidig sin debut i andredivisjon, Segunda División, for førstelaget til Celta Vigo.

Aspas ble den påfølgende sesongen flyttet opp til A-laget på permanent basis, og han fikk følgelig hele 36 kamper for klubben i løpet av én sesong.

Målene kom riktignok ikke på løpende bånd til å begynne med, men i sesongen 2011/2012 – opprykkssesongen  – banket Aspas inn solide 23 mål på 35 kamper. Kun én spiller i divisjonen fant veien til nettmaskene flere ganger.

Dermed bidro målmaskinen til at Celta Vigo returnerte til La Liga, toppdivisjonen, for første gang på fem år.

Forrige sesong skulle imidlertid bli en lang kamp for å overleve, og Aspas’ Celta Vigo tapte hjemme for Málaga i debutkampen i La Liga. Men målscorerferdighetene til 25-åringen viste seg samtidig å virke også på øverste nivå, og han fikk sin første nettkjenning i den spanske toppdivisjonen noensinne da laget slo Osasuna 2–0 hjemme på Estadio Municipal de Balaídos i fjor høst.

Aspas spilte totalt 36 kamper med nummer 10 på ryggen forrige sesong – tre av dem i den spanske cupen, resten i ligaen – og scoret 12 mål.