Downing drømmer om å bli cupmester

Stewart Downing drømmer om revansje for fjorårets finalenederlag for Chelsea, og håper å gå til topps i FA-cupen denne sesongen.

28-åringen innrømmer at skuffelsen etter fjorårets finaletap fortsatt sitter i kroppen. Derfor er han ekstra oppsatt på å danke ut Oldham og avansere til femte runde i morgen.

- Jo eldre du blir, jo raskere tikker klokken. Når du spiller deg frem til en finale kan du ikke ta det for gitt at du får flere sjanser, sier Downing til Liverpoolfc.com.

- Det finnes eksempler på flere veldig gode spillere som aldri fikk sjansen til å spille i en FA-cupfinale i løpet av karrieren, så dersom du får muligheten må du gripe den.

- Jeg har vært med på å tape en FA-cupfinale, mens jeg har vunnet ligacupen et par ganger. Jeg skulle likt å få en FA-cupseier på CV-en også. Det hadde vært hyggelig.

- Det var bittert å tape FA-cupfinalen mot Chlesea etter at vi hadde vunnet ligacupfinalen mot Cardiff tidligere i sesongen. Chelsea var favoritter, men vi hadde tro på at vi kunne vinne. Andy Carroll fikk et forsøk reddet på målstreken, og vi hadde også et par andre avslutninger som gikk like utenfor. Vi startet spurten for sent. Det var den største feilen.

- Når du vinner en finale, så husker du det. Når du taper en finale så forsøker du å fortrenge det. Når du spiller deg frem til en finale må du sørge for å vinne den. Når du ser det andre laget feire sammen med sine fans, ønsker du bare å komme deg av banen.

- I fjor opplevde vi begge deler. Ligacupen var utrolig. En flott opplevelse. Spesielt for oss nye spillere i klubben, og det var noe vi tok med oss videre.

Downing tar ikke avansement for gitt, selv om League One-klubben Oldham er motstander i 4.runde i morgen.

- Vi møtte Oldham i fjor også. Vi fikk en dårlig start på kampen, men vant komfortabelt til slutt. Men det var vanskelig. Denne gangen er vi på bortebane, og det er bare å se tilbake til kampen mot Mansfield. Gressmatta var dårlig, og vi kunne ha sluppet dem inn i kampen igjen mot slutten.

- Du må være klar for oppgaven. Jeg er sikker på at manageren vil ta ut et sterkt lag uansett hvem som spiller, og dette er en turnering vi ønsker å vinne.

- Oldham kunne ha gjort to eller tre mål i første omgang da vi møtte dem på Anfield i fjor, ettersom de misbrukte flere sjanser. Vi vant kampen, men ser man kampen i større perspektiv gjorde de det vanskelig for oss. Det blir utvilsomt tøft denne gangen også.

Downing påpeker at hans forrige arbeidsgiver, Aston Villa, røk ut for vesle Bradford i ligacupens semifinale denne uken.

- Jeg så kampen, og Bradford fortjente å gå videre. De skapte sjanser, spilte med full innsats og la seg aldri bakpå. Alle forventet trolig at Aston Villa skulle vinne med et par mål og gå til finalen, men Bradford gjorde det vanskelig for dem. Villa vant returkampen, men over to kamper var de ikke gode nok og Bradford skal ha honnør for prestasjonen det var å nå finalen.

- Det er viktig å starte godt og få et tidlig mål i slike kamper. Det roer ned publikum, og jeg tror det hjalp oss mot Mansfield. Men vi tok foten av gasspedalen og slapp dem inn i kampen igjen. Kamper som dette er alltid tøffe, uansett hvilken divisjon motstanderen spiller i, og derfor tror jeg manageren vil stille med et sterkt lag.