Downing klar for West Ham

Liverpool FC bekrefter at Stewart Downing har sluttet seg til West Ham på en permanent overgang. Kantspilleren har skrevet under på en fireårskontrakt med London-klubben.

Liverpool FC bekrefter at Stewart Downing har skrevet under for West Ham på en permanent avtale.

Klubben oppgir ingen overgangssum, men engelsk presse har antydet at West Ham må betale fra £5M til £8M for 29-åringen. Liverpool Echo skriver £6M.

Lokalavisen melder at Stewart Downing gjennomgikk den medisinske legetesten i London i går og ble enig om de personlige betingelsene. Kantspilleren håpet egentlig å bli værende og kjempe om en plass på Liverpools førstelag denne sesongen. Da han fikk beskjed om at han var overflødig i stallen, aksepterte han muligheten for å signere for London-klubben.

Downing fikk totalt 91 kamper for Liverpool etter £20M-overgangen fra Aston Villa for to år siden.  Spilleren ble kåret til banens beste da de røde vant Carling Cup i 2011/12. Nå blir han gjenforent med sine tidligere Liverpool-lagkamerater Andy Carroll og Joe Cole på Upton Park.

Downing var en av de best betalte spillerne i Liverpool med en lønn på £80000 i uken.

West Ham bekrefter at Downing har skrevet under på en fireårskontrakt.
- Jeg er meget spent. Det er en flott mulighet for meg å komme hit. Dette er en stor klubb, og jeg er meget spent på å komme i gang. Jeg er klar og i form til den første kampen mot Cardiff. Jeg har spilt brukbart med kamper for Liverpool i sesongoppkjøringen, så det vil ikke bli noe problem på den måten, sier Downing til West Hams offisielle nettside.

- Det skjedde ganske raskt, men jeg er meget spent. Jeg håper å ta del på lørdag.

Liverpool FC og LFCSCN ønsker Downing lykke til videre i karrieren.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken