Drømmelaget til Carra

Etter mer enn 15 år på Liverpools førstelag har Jamie Carragher plukket ut sin beste ellever med røde lagkamerater.

Dette er laget til Jamie:

Pepe Reina – Det er et opplagt valg for meg. Pepe er et hakk over de øvrige og veldig nærme flere av rekordene satt av Ray Clemence. – og vi vet alle hvilken toppkeeper han var. Han er den mest lydhøre av alle keeperne jeg har spilt med – vi har hatt en og annen krangel gjennom årenes løp! Han er veldig stolt over den statistikken han har med antall kamper hvor han har holdt buret rent.

Steve Finnan – Det stod mellom Markus Babbel og Finnen for plassen på høyreback, men jeg har gått for Finn da han spilte flere kamper ved siden av meg. Han var en nøkkelfigur defensivt på veien mot to finaler i Champions League og den stabiliteten han viste under to eller tre år med Rafa gjør at han får en plass på laget.

Glen Johnson – Jeg har valgt Glen da hans spill de siste årene har utviklet seg til et høyere nivå. Jeg vet at han er en høyreback, men han har spilt flere kamper på venstrebacken. Jeg har tatt ham med for hans kraft, fart og fysikk, i tillegg til hans kvaliteter med ballen.

Sami Hyypiä – Det var et lett valg. Han er en legende i klubben. Han tilbrakte nesten et tiår her og vant mange trofeer og kamper. Han var stabil og scoret også mål. Jeg skulle gjerne ha føyet hans ro til mitt spill – han lot seg aldri stresse ute på banen.

Daniel Agger - Vi har sett de siste årene hvilken spiller av toppklasse han er. Alle sier, med rette, hvor rolig han er med ballen, men en må ikke glemme hvor god han er i lufta. Han er aggressiv og har alt du behøver som forsvarsspiller.

Xabi Alonso – Xabi vil være veldig nærme til å bli nevnt som en av de beste jeg har spilt sammen med. Det er fint å se hva han har oppnådd med Real Madrid. Han slår supre pasninger fra dype posisjoner og dikterer rytmen og tempoet i kamper. Han vil alltid være velkommen tilbake.

Didi Hamann – Det er mange årsaker til å ta med Didi – og alle har ikke med fotball å gjøre! Jeg har tatt ham med for Istanbul. Han har spilt VM-finale for Tyskland og var en topp spiller da vi vant trippel i 2001. Det var en vanskelig avgjørelse å velge mellom ham og Javier Mascherano.

Steven Gerrard – Han er en verdensstjerne. Om 10 eller 20 år vil folk fortelle sine barnebarn at de så Steven spille. Jeg husker den første kampen mot Celta Vigo – han spilte en pasning på 40/50 meter i første omgang. Det krevde mot til å gjøre det og jeg visste da at han ville bli en toppspiller.

Robbie Fowler – Hans statistikk taler for seg, men noen ganger tror jeg vi glemmer hvor god fotballspiller han faktisk var. Han kunne score alle typer mål, men så ville han ta en liten flikk eller sende en kvalitetspasning. Jeg elsket også å se på hvor god han var på hodet. Den dagen han kom tilbake, da var han som en guttunge på julaften.

Michael Owen – Jeg har valgt Michael fremover Fernando Torres på grunn av FA-Cup finalen i 2001. Michael vant den finalen for oss mot Arsenal – det var «The Owen Final». Uansett hva folk måtte tenke om han, for meg dreier Liverpool seg om å vinne ting og derfor får Michael nikket.

Luis Suarez – Den beste jeg har spilt sammen med vil alltid være Steven, men jo mer jeg spilte med Luis jo mer syntes jeg at han var den neste på lista. Jeg har aldri sett noen slå så ofte tunnel på noen som han. Han er så god at jeg tror han kunne spilt på hvilket som helst lag i verden.

Kilde: Liverpoolfc.com