Drømmer om retur til Wembley

Raheem Sterling vokste opp i skyggen av Wembley. Til våren håper han å returnere til nasjonalarenaen for å spille cupfinale med Liverpool.

Sterling vokste opp i Neasden, bare et solid utspark unna Wembley stadion.

- Skolen min var to minutter unna stadion. Når stadion ble bygd pleide jeg å kjøre BMX-sykkel på byggetomta sammen med venner, minnes Liverpool-vingen i et intervju med Mirror.

- Til å begynne med var det ingenting der, og så en dag begynte de å bygge buen. Vi var innom der hver dag til stadion sto ferdig, forteller han.

- Jeg prøvde aldri å snike meg inn, men jeg var der og så Chelsea spille mot Manchester United i den første FA-cupfinalen på det nye stadionet, når Didier Drogba gjorde vinnermålet. De ga talentfulle unger på skolen min gratisbilletter til kampen. Stadionanlegget var bare vakkert, og det var en utrolig stemning. Fra det øyeblikket drømte jeg om å spille der en dag.

Sterling kan være tilbake på Wembley allerede i neste måned, om han blir tatt ut i Englands tropp til privatlandskampen mot Brasil.

- Det ville ha vært utrolig. Og spesielt på Wembley.

Sterling har nærmest gjort en kometkarriere i Liverpool, men hans mor har resepten for hvordan gutten skal beholde bakkekontakten.

- Min mor hadde en prat med meg, og sa at dette er en viktig periode i livet mitt, og at jeg skal være takknemlig for det som har skjedd. Jeg tar det med ro, og blir stadig mer fokusert. Min mor sier at jeg skal tilbringe mer tid hjemme. Hun sier at jo mer jeg er hjemme, jo mindre bråk vil jeg havne i! Det er det beste rådet hun kan gi meg. Manageren ønsker ikke at de unge spillerne skal tro at de er bedre enn de er, og han har sagt klart fra om dette til meg.

- På TV-opptaket fra «Being Liverpool» kommer jeg ikke spesielt godt fra det. Det ga folk det inntrykket at jeg er høy på pæra, men det stemmer ikke.

- Når jeg debuterte for Liverpool så jeg ikke engang på de andre spillerne. Jeg ble nervøs bare ved å få øyekontakt med dem. Men alt fremstår som mer realistisk nå. Jeg kan ikke tenke som en juniorspiller mer. Jeg må jobbe hardere og oppføre meg mer som en førstelagsspiller.