Drømmer om suksess i Brasil

Steven Gerrard sier at det er en nødvendighet at England kvalifiserer seg til VM-sluttspillet i Brasil, ikke minst av personlige årsaker.

England er favoritt til å gå videre fra gruppe H, selv om uavgjorte kamper mot Polen og Ukraina gjør at man etter transportetappen mot San Marino har behov for poeng borte mot gruppeleder Montenegro neste uke.

England pleier å komme til sluttspillet, før de blir slått ut i kvartfinalen på straffespark. Steven Gerrard vil være 34 år når VM avgjøres i fotballgiganten Brasil sommeren 2014. Han tilhører den generasjonen som nå trolig har sin siste sjanse til å få suksess i et mesterskap med de tre løvene på brystet.

- Det er en nødvendighet at vi kvalifiserer oss, fra et personlig og egoistisk synspunkt, forklarer Stevie G til pressen foran de to bortekampene de neste dagene. –På den ene siden er det en mulighet til å konkurrere mot de beste lagene og de beste spillerne på denne planeten. På den andre siden er det en mulighet til komme tilbake som engelske helter, noe jeg aldri har opplevd.

- Det er klart at det er noe jeg har drømt om, det tror jeg alle har. Vi har kommet til straffekonkurranser i kvartfinalen, som er nærme men ikke nærme nok.

- Jeg føler at jeg ikke har fått gjort rett og sjel for meg i et VM-sluttspill. Det tror jeg ingen engelsk spiller fra denne generasjonen har gjort.

- Slik kroppen min føltes for to eller tre år siden trodde jeg aldri jeg ville bli klar for dette VM, fortsetter en Gerrard som denne sesongen har spilt samtlige minutter i Premier League. – Siden jeg fikk orden på min lyske har jeg spilt bedre for England de siste 12 månedene.  Jeg er ikke typen som kan spille med skader eller andre problemer, jeg liker å føle meg sterk og frisk når jeg løper ut på banen.

- Nå føler jeg meg sterk og at jeg kan bidra med noe hvis vi kommer til Brasil, og det er derfor jeg sier det er en nødvendighet.

- Faren med England er at etter et resultat som det mot Brasil tar alle av. Det er en del av mitt ansvar at jeg sørger for at ingen spiller undervurderer Montenegro da det vil bli en vanskelig kamp i krevende omgivelser.