Drømmer om VM på hjemmebane

Philippe Coutinho har som et første mål å spille bra for Liverpool og utvikle seg som spiller, dernest har han en drøm om å få spille VM i hjemlandet sommeren 2014.

- Det var en ære da jeg ble tatt ut for første gang, sier Coutinho til Liverpool Echo om da han debuterte for Brasil. Mens de fleste av hans lagkamerater på Anfield denne uka er opptatt med landskamper, er Liverpools nr.10 ikke med i troppen til brassene. Han vil nettopp ha fylt 22 år da sluttspillet sparkes i gang i hjemlandet sommeren 2014 og han legger ikke skjul på at det er en drøm.

- For øyeblikket er mitt mål å spille bra for Liverpool å lære og utvikle meg så mye jeg kan. Hvis jeg spiller stabilt bra for Liverpool da er jeg imidlertid sikker på at treneren til Brasil vil merke det og ta meg med i landslagstroppen.

- Enhver spiller drømmer å spille for sitt land og da spesielt i et VM. Det faktum at neste VM går i Brasil gjør det ekstra spesielt.

- Jeg vil gjøre det jeg kan for å komme med i troppen. Det er min drøm å få spille VM-sluttspillet med Brasil.

- Det har vært så mange stor navn i mitt land, fortsetter Philippe. – Spillere som Pele, Ronaldo, Ronaldinho og Romario. De er alle mine helt helter og er spillere som jeg prøver å etterfølge.

- Jeg vil prøve å utvikle meg i Liverpool for å bli så god som mulig. Forhåpentligvis kan jeg også en dag bli anerkjent som en stor spiller slik som dem.