Dyrt å se Liverpool på Anfield

Liverpool har den dyreste billetten i kategorien «Billigste kampbillett» blant klubbene i Premier League. Anfield-klubben kommer også dårligst ut når det gjelder «Billigste dagsbesøk».

BBC Sport har undersøkt hva det koster å gå på fotballkamp hos de ulike klubbene på øyriket. Undersøkelsen viser at gjennomsnittsprisen for en kampbillett i de øverste fire øverste divisjonene i England har gått ned med 2,4% i løpet av det seneste året. Fjorårets undersøkelse viste at gjennomsnittsprisen for billigste billett hadde økt med 11%, noe som er fire ganger inflasjonen.

The BBC Sport Price of Football Survey viser at billigste kampbillett i engelsk ligafotball nå i gjennomsnitt ligger på £20,85 mot £21,24 for ett år siden. Gjennomsnittet for dyreste kampbillett har falt fra £34,11 til £33,81.

Gjennomsnittsprisene for dyreste sesongbillett samt dyreste og billigste kampbilletter i Premier League har gått ned med inntil 5,3%, mens billigste sesongbillett har i snitt økt mer enn 4%.

Man har undersøkt prisene til 166 klubber i 10 divisjoner på øyriket. Kategoriene har vært: «Billigste sesongbillett», «Dyreste sesongbillett», «Billigste kampbillett», «Dyreste kampbillett», «Billigste dagsbesøk», «Program», «Pai» og «Te».

I kategorien «Billigste kampbillett» er Liverpool dyrest med £38. Vi gjør oppmerksom på at statistikken er utarbeidet på grunnlag av hva man må betale for en voksenbillett i en ligakamp. Mer enn halvparten av klubbene i øverste divisjon har enten redusert eller beholdt samme pris på billigste kampbillett.

Når det gjelder «Dyreste kampbillett» kommer Liverpool bedre ut. Seks klubber i Premier League opererer med høyere pris på sine dyreste billetter.

Når det gjelder «Billigste sesongbillett» kommer Liverpool FC svært dårlig ut. Kun London-klubbene Arsenal og Tottenham opererer med dyrere «Billigste sesongbillett» enn Liverpools £710. Manchester City har den rimeligste «Billigste sesongbillett» til £299  I kategorien «Dyreste sesongbillett» ser det bedre ut for Liverpool. Her er syv klubber foran de røde på lista.

Når det gjelder «Billigste dagsbesøk» er Liverpool igjen dyrest. Prisene på kampprogram, pai og en kopp te er forholdsvis like hos alle klubbene. Kun på Old Trafford må fotballfansen betale mer for en kopp te enn på Anfield.

Liverpool er den eneste klubben i Premier League som har senket prisen både på den billigste sesongbilletten og den rimeligste kampbilletten, men £38 på den billigste kampbilletten er likevel den dyreste i toppdivisjonen.

En talsmann for Liverpool FC forsvarer prisene på Anfield.
- Etter at vi frøs prisene i fjor, har vi gjennomgått prisstrukturen på stadion. I likhet med mange andre klubber i Premier League har vi innført en prisstruktur som vil være mer nøyaktig i forhold til seteplass og utsikt.

Den nye tilnærmingen gjør at billettene på Kop er redusert eller har samme pris for andre år på rad. De fleste prisene for bortefansen har blitt redusert eller holdt konstant.

- Som en del av vår plan om å gjøre Anfield mer tilgjengelig for familier, investerte vi tidligere denne sesongen i en ny «Family Zone» og «Family Park» på Anfield. Vi har også introdusert en rekke barnebillettpriser for å gjøre Anfield rimeligere for familier, inkludert en barnebillett på £5 i utvalgte kamper.

Resultatene fra undersøkelsen finner du ved å trykke på denne linken.