Eierne har spurt rivalene om råd

Administrerende direktør Ian Ayre avslører at Liverpool-eier John W. Henry har spurt rivalene Manchester United og Arsenal om råd når det gjelder hvordan Anfield-klubben best skal drives.

Ayre forteller til Sports Illustrated at både John W. Henry og formann Tom Werner har snakket med daglig leder David Gill i Manchester United og daglig leder Ivan Gazidis i Arsenal, for å få råd om hvordan man kan forbedre Liverpool FC.

- Både John og Tom er veldig åpne i sin tilnærming til dette. De har vært i kontakt med David Gill i Manchester United og Ivan Gazidis i Arsenal, og spurt om deres mening. Det er bare sunt, uttaler Ayre.

- De er ute etter å få en oversikt over sporten og hvordan ting bør gjøres. Det er bedre å ha en eier som er genuint interessert og godt informert, enn noen som sier at «Jeg hadde suksess i baseball, så jeg kan gjøre det samme i fotball».

- Både John og Tom har brukt mye tid på Liverpool og fotball. Det lover bra for Liverpool.

Ayre fnyser av ryktene om at Henry vurderer å trekke seg ut av Anfield-klubben.

- Det har vært noen kommentarer fordi John ikke har vært tilstede på noen av kampene denne sesongen. Mediene spinner i sedvanlig stil en sak på at John Henry ikke har vært på kamp og har mistet interessen for fotball. Det er bare tull. Tom har vært på flere kamper, og det handler om at de deler på ansvaret. Det handler om at de finner den riktige balansen. John trenger ikke å være tilstede for at vi skal bli suksessfulle.

- Jeg snakker med John hver uke. Vi har en ledelses-samtale. Vi snakker om ulike saker. John og Tom er veldig involvert i dette. Og slik bør det også være. Supporterne ser selvsagt ikke dette. De konstaterer bare at John ikke har vært i Liverpool. Men Tom har vært i Liverpool flere ganger.