EM-sølv for Borini

En sen finalescoring av Fabio Borini var ikke nok til å ta knekken på Spania, som vant U21-EM i Israel. Liverpool-spissen endte med to mål på tre kamper i mesterskapet.

Borini ble nemlig vitne til fire baklengsmål i ettermiddagens finale. Thiago Alcántara fra Barcelona ble finalens store spiller etter å ha scoret hat-trick. Alle scoringene hans kom allerede i den første omgangen, og Spania vant til slutt 4–2.

Underholdningen lot ikke vente på seg fra avspark. To flotte scoringer før ti minutter var passert, satte standarden for resten av finalen.

De rødkledde spanjolene tok føringen. I det 6. minutt rykket Álvaro Morata vekk fra tre mann på venstrekanten og la perfekt inn til en helt umarkert Thiago Alcántara i boksen. Barcelona-spilleren brukte pannebrasken til å score finalens første mål fra fem meters hold.

Italia slet selv med å finne veien til motstanderlagets banehalvdel, men ut av ingenting kom utlikningen fra motelandet fire minutter senere. Borinis spisskollega, Ciro Immobile, presenterte seg da han strålende tok ned en langpasning, som gikk over hele Spania-laget, i bakrom. Det briljante nedtaket ble fulgt opp med en kald lobb over målvakt David de Gea, og lagene var like langt. Det var samtidig første gang spanjolene slapp inn et baklengsmål i mesterskapet.

Men den forrykende finalen var bare så vidt i gang.

Forferdelig italiensk forsvarsspill sørget for at Spania gikk inn til pause med ledelsen i behold. Først mottok Thiago en pasning på brystet etter en klumsete feilberegning av Italia-forsvaret, og den offensive midtbanespilleren satte inn sitt og Spanias andre mål for kvelden fra seks-sju meter. Ikke lang tid senere fikk Cristian Tello, som var smått linket til Liverpool forrige sesong, et diskutabelt straffespark, og Thiago nettet for tredje gang.

Etter pause sank tempoet noe, men Italia fikk allikevel enda en straffe imot seg etter timen spilt. Isco sendte målvakten feil vei og avgjorde på mange måter finalen da ballen rullet i mål.

Men Borini ga ikke opp. I det 80. minutt sendte han av gårde en markkryper i det lengste hjørnet og ga Italia et snev av håp på tampen.

Spania klarte imidlertid å holde unna og ble fortjente seierherrer av sommerens europamesterskap.