En ny start for Borini

Etter tre måneder på sidelinjen med skade sier Fabio Borini at det føles som om han starter Liverpool-karrieren på nytt.

Sommerkjøpet fra Roma brakk et ben i foten i oktober. Han gjenopptok full trening på Melwood tidligere denne måneden, og fikk en halvtime på banen i tapet for Manchester United på Old Trafford. Nå ønsker italieneren å ta igjen det tapte, og vise hvorfor Brendan Rodgers hentet ham til Anfield.

- Det er stort å være tilbake i Liverpool. Det var godt å komme tilbake. Spesielt var det godt å få spille en halvtime i en så viktig kamp, hvor vi gjorde vårt ytterste for å klare uavgjort, sier 21-åringen til Liverpoolfc.com.

- Jeg følte meg i fin form da jeg stod på sidelinja og skulle innpå. Alle minnene fra de siste tre månedene og alt jeg har vært gjennom raste gjennom hodet mitt. Jeg la alle bekymringer og dårlige minner om skaden bak meg, og så frem til positive øyeblikk ute på banen.

- Skaden var ekstremt frustrerende, for de tre siste årene har jeg blitt skadet i oktober hvert eneste år. Det var det mest frustrerende. At jeg alltid blir skadet på samme tid på året. Jeg har ikke spilt en hel sesong ennå på grunn av disse skadene. Jeg håper jeg ikke får flere nå. Det har rett og slett vært uflaks, og ikke en svakhet jeg har. Det har vært ulike typer skader hver gang. Aldri det samme.

- Jeg føler at Liverpool-karrieren min egentlig starter nå. Jeg har kun spilt seks ligakamper og seks kamper i Europa League, og det er ikke mange. Det er nå det starter, med intensivt arbeide uke etter uke for å komme igang igjen.

Borini var hjemme i Italia under rehabiliteringsperioden, men hadde likevel stadig kontakt med flere av sine lagkamerater på Merseyside og ikke minst manager Brendan Rodgers.

- Lysten til å vise folk hva jeg er kapabel til holdt meg gående. Den ga meg styrke til ikke å gi opp. Jeg ønsket å komme tilbake og vise folk at jeg kan så mye bedre enn jeg har fått vist tidligere.

- Jeg hadde noen samtaler med Brendan, Lucas og Stevie, og jeg reiste til Udine og så Europa League-kampen der. Jeg har holdt kontakten, og når jeg kom tilbake føltes det som jeg ikke hadde vært borte i det hele tatt.

- Lucas har hele tiden vært positiv, sagt de riktige tingene og støttet meg. Han sa jeg ikke måtte gi opp, for skader skjer, og du kan egentlig ikke gjøre noe med det. Du må bare stå på videre. Lucas var lenger ute med skade enn meg, så han vet hvordan det er, og det er virkelig til stor hjelp å ha en slik lagkamerat.

- Det er veldig viktig at manageren har tillit til deg. Spesielt etter en skade. Brendan har stolt på meg, og det har gitt meg styrke å vite at jeg har hans tillit hver eneste dag. Nå kan jeg vise ham hva jeg virkelig står for, selv om det er noe han vet. Jeg ønsker å bli bedre for hver dag som går. Jeg vet jeg kan bli bedre.

Før innhoppet på Old Trafford hadde ikke Borini vært aktuell for kamp for Liverpool siden han satt på benken da Stoke besøkte Anfield i oktober. Liverpools nummer 29 har gått glipp av 20 liga- og cupkamper i den perioden.

- Laget har gjort det bra i mitt fravær. Vi har vært ustabile, men slik er fotballen. Måten vi spiller på er en helt ny måte å spille fotball på, og det tar tid før man blir vant til det, slik at det faller naturlig for oss.

- Julen var en travel periode der laget oppnådde veldig gode resultater. Det var veldig viktig. Vi har vist karakterstyrke i alle kamper vi har spilt. På Old Trafford var det tegn som tydet på at vi virkelig ønsket å få med oss ett poeng, ja kanskje til og med vinne kampen, så vi viste karakterstyrke og lagånd ved å kjempe oss inn i kampen igjen. Det er viktig å ta med seg når du kommer tilbake fra skade slik jeg gjør.

- Spillestilen faller mer og mer naturlig for oss. Du ser forskjellen selv på trening nå, noe som er et godt tegn.

Så var er Borinis mål for resten av sesongen?

- Jeg setter meg alltid mål for sesongen, men jeg kommer aldri til å avsløre dem offentlig, så det vil jeg holde for meg selv. Jeg vil vite om jeg mislykkes eller ei, men jeg vil ikke at andre folk skal si at jeg har det.