Eriksen klar mot Liverpool

Tottenham har Christian Eriksen i kamptroppen igjen, etter at han har vært ute med skade. Dansken spilte i Europaligaen i går.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake og for å ha spilt på White Hart Lane torsdag, sier den offensive midtbanespilleren, ifølge Tottenhams nettsider.

Eriksen pådro seg en ankelskade i privatlandskampen mot Norge i november, og han har vært ute siden. I går ble han byttet inn knappe 20 minutter etter pause i kampen mot Anzji, og han var dermed delaktig i at de liljehvite vant 4–1 mot russerne i den engelske hovedstaden.

Roberto Soldado stakk imidlertid av med overskriftene etter å ha scoret hat-trick, mens Lewis Holtby sto for den øvrige scoringen til Tottenham.

Les også: Tottenham sparer spillere i Europa League

Nå ser Eriksen frem til møtet med Liverpool kommende søndag, der en eventuell Tottenham-seieren sørger for at London-klubber hopper opp på 30 poeng – like mange som de helrøde fra Merseyside har før helga.

– Liverpool er en av de viktigste kampene for oss. Hvis vi skal fortsette å presse teten og være i nærheten av toppen, er vi nødt til å vinne, så vi må få et resultat, sier han.

Han innrømmer at de skal forsøke å passe ekstra godt på formsterke Luis Suárez, som står med seks mål på de to siste kampene for Liverpool og best scoringssnitt av alle spillerne i Europas største ligaer denne sesongen.

– Hvordan kan dere stoppe ham?

– Vi må hindre ham i å score, ler Eriksen.

– Nei, men seriøst, så har han gjort det veldig bra, og det er selvfølgelig noe vi kommer til å tenke på. Så langt har vi forberedt oss mest til møtet med Anzji, men fra i dag er all fokuset rettet mot Liverpool, sier skandinaven.