Europa League-vinneren til Champions League

Fra 2015/16-sesongen vil vinneren av Europa League få plass i Champions League, opplyste kilder i UEFA til Reuters i dag.

UEFA avsluttet sitt to dager lange møte i eksekutivkomiteen i London torsdag, og avgjørelsen om å tildele vinneren av Europa League en Champions League-plass påfølgende sesong vil bli offentliggjort under UEFA-kongressen fredag.  Avgjørelsen kommer etter lange diskusjoner mellom de europeiske toppklubbene (ECA) og UEFA.

Endringen vil gjøre UEFAs nest beste klubbturnering kanskje enda mer populær blant klubbene og mediene. Den har så langt kommet i skyggen av Champions League.

Etter det Liverpool.no forstår, gjelder nåværende regelverk for en treårig periode – for 2012/13, 2013/14 og 2014/15 – og sammenfaller med varigheten på tv-rettighetene til turneringen. Regelendringen kan derfor ikke tre i kraft før fra og med 2015/16-sesongen.

UEFAs eksekutivkomité har bestemt at finalen i Champions League 2015 skal spilles på Olympiastadion i Berlin, mens National Stadion i Warzawa får sluttkampen i Europa League samme år.