Everton optimistiske med sterkt forsvar

Den blå naboen har holdt buret rent i fem av sine syv siste kamper i Premier League. Midtstopper Phil Jagielka sier at det har roet nervene foran søndagens derby mot Liverpool.

De syv siste kampene til Everton er slik: Manchester City (h) 2-0, Stoke (h) 1-0, Tottenham (b) 2-2, QPR (h) 2-0, Arsenal (b) 0-0, Sunderland (b) 0-1 og nå sist 1-0 seier hjemme mot Fulham.

- Det er fint å få noen kamper i rekkefølge med buret rent, spesielt hjemme, sier Phil Jagielka til Evertons hjemmeside. – Det roer nervene litt. Vi hadde en periode hvor vi synes å slippe inn mål i hver eneste kamp, slik at det er bra å få rettet på det når vi nå er i innspurten.

- Forhåpentligvis kan vi fortsette med det også i de siste kampene. Vi spilte trolig mye bedre fotball under første halvdel av sesongen, men underlaget var da mye bedre. Kampen på lørdag var imidlertid mer lik oss selv. Vi hadde noen glimrende angrep i den kampen, ikke minst det som ble avsluttet med seiersmålet til Steven Pienaar.

Everton ser bakover til Liverpool, men også framover og en mulighet til å komme blant topp fem.

- Vi kommer til å kjempe til siste slutt, kommenterer Jagielka om mulighetene til å kvalifisere seg til å spille i Europa neste sesong. – Skulle vi få et par poeng for lite så får nå det være, men vår jobb er å prøve å vinne kamper og kunne stjele en plass.