Everton U18 - Liverpool U18 3-1

Everton går til topps i akademiligaen etter å ha vunnet miniderbyet på Finch Farm 3-1. Liverpool kom ikke inn i kampen før Everton fikk en mann utvist en halvtime før slutt.

Liverpools lag: Firth, Randall, Maguire, Cleary, Brewitt, Chirivella (O'Hanlon 60), Wilson, Phillips (Canos 68), Sinclair, Ojo, Kent.
Reserver: Jackson, Hart, Marsh.

Ryan Crump er fortsatt ute med sykdom, så Andy Firth vokter buret for Liverpool nok en gang. Nathan Burke pådro seg en hamstringskade på lørdag, og er ikke aktuell til dagens kamp. Daniel Trickett-Smith er også skadet.

Ett minutts stillhet til minne om Stephen Packer, Liverpool U9-spilleren som døde for ett år siden, før avspark.

1.min: Everton tar avspark.

1.min: Everton-forsvaret spiller usikkert i åpningen, og er nær ved å forære gjestene en stor sjanse.

3.min: Et skummelt innlegg fra høyre slås inn i Liverpool-feltet, og ballen triller på tvers av målgården.

7.min: Everton skyter i nettveggen etter et innlegg fra høyre.

8.min: Everton med et skuddforsøk på distanse. Over og utenfor.

14.min: Harry Wilson med Liverpools første avslutning i kampen. Skuddet fra drøye 16 meter går rett på keeper.

18.min: Et farlig Everton-innlegg fra høyre triller gjennom hele feltet uten at noen når ballen. Det legges inn fra venstre lik etterpå, og Everton skyter over fra god posisjon.

19.min: Everton-keeperen med en brøler. Er nær ved å forære ballen til Liverpool.

20.min: Randall legger inn fra høyre, men Everton-keeper Griffiths bokser unna.

21.min: Wilson skyter høyt over fra god posisjon utenfor 16-meteren.

23.min: Kent på raid fyrer løs, men det knallharde skuddet treffer Sinclair.

23.min: Ojo skyter like utenfor fra distanse.

25.min: 1-0 RYAN LEDSON. Ojo prøver å drible seg ut av egen banehalvdel, og mister ballen. Everton kontrer, og Ledson header et innlegg fra høyre i mål. Svakt av Ojo å miste ballen på den måten.

28.min: Sinclair går alene mot keeper, men blir løpt opp av Everton-forsvaret.

29.min: Et bra Liverpool-angrep blir ødelagt av et elendig innlegg fra Ojo som går langt bak mål.

32.min: Ledson avslutter fra sin posisjon ved bakre stolpe på en corner. Liverpool-forsvaret må gi en ny corner. Det siste hjørnesparket heades over.

34.min: Ojo lurer to Everton-spillere med en fantastisk vending og avanserer fremover banen. Avleveringen mangler dog adresse.

35.min: Ny Everton-corner. Denne slås over dødlinja.

40.min: Firth redder et hardt skudd fra skrått hold avfyrt av Duffus.

41.min: Duffus med en avslutning som går himmelhøyt over.

42.min: Enorm sjanse for Liverpool. Harry Wilson spiller elegant fri Ryan Kent, men Kent svikter i avslutningen alene med keeper og skyter rett på Evertons sisteskanse.

43.min: 2-0 GEORGE GREEN. Everton får frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren. Green skyter hardt, men Firth er klønete som fomler ballen i mål. Svakt keeperspill.

Everton har vært det førende laget gjennom hele omgangen, men det er først og fremst personlige feil i begge ender av banen som gjør at Liverpool ligger under med to mål til pause. Vertene tok ledelsen midtveis i omgangen takket være dårlig vurderingsevne av Ojo, som prøver å drible seg ut av egen banehalvdel. Han prøver å drible en mann for mye, og mister ballen, noe som straffer seg. Everton kontrer og header inn 1-0. Tre minutter før pause får Ryan Kent en enorm sjanse til å utligne, når han spilles fri på nydelig vis av Harry Wilson. Kent skyter imidlertid rett på Evertons keeper på en sjanse han burde ha satt. Everton går så rett i angrep, og får frispark like utenfor Liverpools 16-meter. Frisparket er hardt, men likevel er det meget svakt keeperspill av Andy Firth når han fomler ballen i mål ved nærmeste stolpe.

46.min: Liverpool tar avspark etter en kort pause.

46.min: Andy Firth er nær ved å gjøre en ny tabbe, når han slipper en tilbakeheading forbi seg, men han redder seg inn igjen.

47.min: Liverpool med et par farlige innlegg foran mål.

48.min: Liverpool forsøker småpasningsspill inne i Evertons straffefeltet. Det hele ender med en resultatløs corner.

52.min: Liverpool med flere halvsjanser. De røde har begynt andre omgang bra. En Everton-forsvarer er nær ved å klarere ballen i Ojo og i mål, men lærkula går i en bue over mål.

53.min: 3-0 COURTNEY DUFFUS. Everton kontrer, og det slås et godt innlegg fra høyre. På bakre stolpe rager spissen Duffus høyest, og header ballen kontant i mål.

56.min: Evertons George Green får gult kort.

58.min: Chirivella blir taklet på forferdelig vis. Joe Williams får korrekt direkte rødt kort. Chirivella får gult kort for reaksjonen på den horrible taklingingen.

60.min: Everton gjør et bytte umiddelbart etter utvisningen. Tyrone Duffus inn for George Green.

60.min: Chirivella klarer ikke å fortsette kampen etter taklingen han ble utsatt for. Alex O'Hanlon kommer inn.

62.min: Godt innlegg fra venstre, men Harry Wilson dundrer ballen over fra god posisjon.

66.min: Ojo får gult kort etter at han er sent inne i en situasjon med Evertons keeper.

68.min: Sergi Canos kommer inn for Adam Phillips.

70.min: Everton bytter. Charsley kommer inn for Ledson.

72.min: Canos med et flott raid, som etter hvert fører til at Liverpool får en corner.

73.min: Everton redder på streken på en Tom Brewitt-avslutning fra kloss hold på en dødball.

74.min: Evertons keeper slår et godt Canos-skudd i tverrliggeren.

76.min: Kent skyter over fra langt hold.

80.min: Courtney Duffus er nede med skade etter en duell med Liverpool-keeper Firth.

81.min: Conolly kommer inn for skadede Duffus.

82.min: Hands inne i feltet. Straffespark til Liverpool.

82.min: 3-1 SINCLAIR (STRAFFE). Jerome Sinclair setter straffesparket høyt midt i mål.

84.min: Kent takles inn i feltet, men får ikke straffespark.

86.min: Kent får en kjempesjanse inne i feltet, men avslutningen fra kloss hold blokkeres.

90.min: Fire minutter er lagt til.

90+1.min: Kent med et godt skudd som blir blokkert inne i feltet.

90+3.min: Wilson klemmer til på volley i god posisjon inne i feltet, men treffer Sinclair. Skuddet hadde trolig gått utenfor uansett.

Liverpool åpnet andre omgang positivt, og spilte seg frem til flere halvsjanser. Men så kontret Everton ut av det blå, og satte kontant inn 3-0 åtte minutter ut i omgangen, og dermed var kampen i realiteten avgjort. En drøy halvtime før slutt fikk Evertons Joe Williams marsjordre etter helt forferdelig takling på Pedro Chirivella. Sistnevnte klarte ikke å fortsette kampen, og ble erstattet av Alex O'Hanlon. Liverpool satte litt etter inn Sergi Canos, som virkelig satte fart i gjestene. Den siste halvtimen skapte Liverpool en rekke sjanser, men fikk ikke flere mål en trøstemålet Jerome Sinclair gjorde på straffespark.