FA gransker bruk av pyro

Det engelske forbundet har bedt både Manchester United og Liverpool FC forklare seg etter bruk av røykbomber og bengalske lys på tribunene under gårsdagens ligacupkamp på Old Trafford.

Fotballforbundet har gitt de to klubbene en uke på å svare for seg. Et bengalsk lys ble kastet fra øvre del av bortetribunen og ned på hjemmefansen i seksjonen under.

Politiet arresterte 10 personer i forbindelse med kampen. Dette var for ordensforstyrrelser, drikking på offentlig sted og ødeleggelser.

- Vi har en dialog med begge klubbene, for å få deres observasjoner i forbindelse med bengalske lys og røykbomber som ble brukt under kampen. Vi ønsker å finne ut hva klubbene vet om dette, og eksakt hva som skjedde med de bengalske lysene og røykbombene. Vi ønsker å høre fra dem, og de har en uke til å svare på vår henvendelse, sier en talsmann for FA til Liverpool Echo.

FA jobber med klubber og supportergrupper over hele England for å få slutt på bruken av pyrotekniske effekter på tribunene.

- Vi ønsker å gi råd og minne supporterne om farene ved bruk av bengalske lys på fotballkamper. Vi ønsker å nå frem til en liten minoritet med fans som bringer med seg disse. Bengalske lys kan nå en temperatur på 2000 grader, og det har vært tilfeller der fans har blitt skadet av slike fakler. De som tenner disse faklene utsetter sine medsupportere for risiko og kan ødelegge moroa for dem, sier talsmannen.

Politiet i Greater Manchester sier at de ikke etterforsker noen tilfeller av fakler som har blitt kastet under gårsdagens kamp.

- Totalt sett lykkes politiet i sin oppgave med å håndtere publikum. Det har vært kamper hvor vi ikke har lykkes spesielt godt, men gårsdagens operasjon var en suksess, sier en talsmann for Manchester-politiet.

Telegraph melder at det før kampen ble brukt spesialtrenede hunder for å oppdage pyro-effekter som ble forsøkt smuglet med inn på tribunen, og det ble også satt opp advarsler mot dette ved inngangen til borteseksjonen.

Manchester United har ikke mottatt noen klager fra sine supportere i forbindelse med kampen.