FA Youth Cup: Blackpool - Liverpool 3-3 (3-4 str)

Liverpool er klare for fjerde runde i FA Youth Cup etter å ha slått Blackpool 4-3 i straffespark-konkurransen, etter at lagene hadde gjort tre mål hver i ordinært spill. Tomålsscorer Jordon Ibe ut med ankelskade.

Liverpools lag: Ryan Crump, Connor Randall, Joe Maguire, Jordan Williams, Lloyd Jones, Pedro Chirivella, Jordon Ibe (Harry Wilson 83), Jordan Rossiter, Jerome Sinclair, Cameron Brannagan (Sheyi Ojo 106), Ryan Kent (Sergi Canos 61).
Reserver: Andy Firth, Tom Brewitt.

Høljeregn og sterk vind i Blackpool, så det blir utfordrende spilleforhold på Bloomfield Road.

Liverpool stiller et sterkt lag, der Jordon Ibe er det mest kjente navnet i startoppstillingen. Ibe skal ha blitt inkludert etter ønske fra spilleren selv og Brendan Rodgers.

1.omgang:

1.min: Avspark tas i regnet på Bloomfield Road.

2.min: Jordan Williams header unna et farlig innlegg fra høyre.

4.min: Ibe går overende inne i Blackpool-feltet. Dommeren gjør ingen tegn til å dømme straffe.

5.min: Liverpool får kampens første hjørnespark. Brannagans corner har vært over dødlinja på vei inn i feltet.

10.min: Ibe med et lavt skudd fra skrått hold. Treffer en forsvarer og går til corner. Det påfølgende hjørnesparket klarer ikke gjestene å styre på mål.

17.min: Ibe fører ball innover mot mål langs dødlinja, men keeper er nede og blokkerer avslutningen.

19.min: Sinclair avslutter midt på keeper fra 16 meters hold.

21.min: Ibe kommer seg inn i feltet, og legger 45 grader ut til Sinclair, men spissen bommer på ballen.

22.min: Brannagan med enda en corner som har vært over dødlinja.

23.min: 0-1 JORDON IBE. Vingen gjør alt selv. Løper fra Blackpool-forsvaret, runder keeper og setter ballen i det tomme buret. Klassescoring!

25.min: 1-1 CONOR READY. Vertene svarer umiddelbart. Conor Ready med et fantastisk skudd helt i krysset fra 25 meters hold. Ryan Crump sjanseløs på langskuddet.

29.min: Ibe felles ute ved sidelinja.

29.min: Ibe skyter over fra distanse.

30.min: Blackpool skyter utenfor etter en svært dårlig klarering av keeper Ryan Crump.

36.min: Brannagan med et svakt skudd fra drøye 16 meter. Langt utenfor.

38.min: Ibe med et lavt skudd fra 10-11 meter. Keeper slår ballen i stolpen og til corner.

39.min: Ibe med et lavt skudd fra drøye 16 meter som går like utenfor. Det virker som Blackpools keeper har kontroll på situasjonen.

42.min: Brannagan kommer seg i en god posisjon, men avslutningen er svært svak og går rett på keeper.

44.min: Randall skyter knallhardt fra drøye 16 meter. Blackpools keeper gir en liten retur, men fanger ballen igjen rett foran beina på Sinclair.

Ikke noen spesielt god fotballkamp så langt, og det må de ufyselige værforholdene og spesielt den sterke vinden ta mye av skylden for. Liverpool har slitt med å få tempo på ballen, og det er egentlig bare Jordon Ibe som har vist seg frem fra en positiv side. Vingen har vært i en klasse for seg selv i denne førsteomgangen, så det kom ikke som noen overraskelse at det var nettopp han som ga gjestene føringen på et herlig raid midtveis i omgangen. Vertene svarte umiddelbart, da Conor Ready fikk stjernetreff fra drøye 25 meter, og godt assistert av vinden føk ballen inn oppe i høyre kryss. Ibe var nær ved å gi Liverpool ledelsen igjen sju minutter før pause, men vertenes keeper fikk slått det lave skuddet i stolpen og ut til corner.

2.omgang:

46.min: Regnet fortsetter å hølje ned over Bloomfield Road i det gjestene setter i gang annen omgang.

46.min: Sinclair forsøker seg på et langskudd. For løst og utenfor.

47.min: Crump må gjøre en god redning når vertene kommer på en farlig visitt.

47.min: Rossiter setter et innlegg fra venstre et godt stykke utenfor.

48.min: Blackpool på en ny farlig visitt inne i Liverpool-feltet, men vertene får ikke avsluttet angrepet skikkelig.

50.min: Ibe drar seg forbi sidebacken, men skyter høyt opp på tribunen fra kloss hold.

52.min: Chirivella skaffer Liverpool et frispark i god posisjon, 25 meter fra mål.

53.min: Ibe med et dårlig frispark, høyt opp på tribunen.

55.min: Randall kommer til dødlinja og legger et godt innlegg fra høyre, men ingen Liverpool-spillere inne i feltet når ballen.

56.min: Lomax hos vertene må ha behandling for en lårskade.

57.min: 1-2 JORDON IBE. Jordan Rossiter slår en fantastisk pasning som åpner opp Blackpool-forsvaret, og Jordon Ibe gjør ingen feil alene med keeper og setter ballen lavt i langhjørnet.

58.min: Kent skaffer Liverpool straffe like utenfor 16-meteren.

59.min: Lomax kan ikke fortsette. Telford kommer inn for vertene.

59.min: Kent skyter frisparket i en bue over mål. Dårlig utnyttelse av dødballsituasjonen.

60.min: Lloyd Jones lager frispark midt inne på egen banehalvdel. Frisparket slås over dødlinja.

61.min: Liverpool gjør sitt første bytte. Sergi Canos inn for Ryan Kent.

63.min: Maguire gir en corner. Kunne fort ha gjort selvmål der!

64.min: 2-2 SAM STAUNTON-TURNER. Corneren slås mot fremste stolpe, og Ryan Crump gjør en dårlig inngripen når han bokser ballen rett til Staunton-Turner. Blackpool-spilleren setter ballen kontant lavt i mål.

71.min: Innbytter Canos felles stygt, og Joe Woulden får gult kort.

73.min: Vertene med et farlig innlegg fra høyre. Heldigvis er det ingen i feltet til å ta vare på sjansen.

74.min: Stor sjanse for Blackpool, etter en ny klønete opptreden av Ryan Crump. Keeperen slipper ballen rett til en angriper. Heldigvis går avslutningen over.

77.min: Ibe takles over sidelinja, og må få behandling for en smell i ankelen.

78.min: Brannagan slår en corner alt for høyt.

79.min: Sergi Canos med et godt langskudd som går like utenfor. Gjestene får en corner.

79.min: Jordon Ibe halter inn på banen igjen.

80.min: Jordan Williams med et håpløst skuddforsøk.

82.min: Crump fanger et innlegg fra venstre.

83.min: Ibe klarer ikke å fortsette. Ankelen er for vond. Harry Wilson kommer inn.

84.min: Regnet har gitt seg, og vinden har løyet på Bloomfield Road. Det går mot ekstraomganger.

90.min: Vertene header like utenfor bakre stolpe etter et innlegg fra høyre. Tre minutter er lagt til.

90+2.min: Lloyd Jones må få behandling etter å ha fått en smell i hodet.

Rapport etter 90 minutter:
Det er klart for ekstraomganger på Bloomfield Road. Blackpool har kommet tilbake to ganger etter at Liverpool har tatt føringen. Gjestene har mistet sin tomålsscorer og banens beste spiller, Jordon Ibe, med en ankelskade. Blackpool var det førende laget mot slutten av omgangen, og virket å ha mer energi en gjestene fra Liverpool. Flere spillere har skuffet stort så langt i denne kampen. Kanskje aller mest keeper Ryan Crump, som nærmest forærte Blackpool deres andre scoring. På topp har også Jerome Sinclair vært fullstendig anonym.

1. ekstraomgang:

91.min: Vertene sparker i gang ekstraomgangene.

92.min: Harry Wilson med et tamt langskudd rett på keeper.

93.min: Blackpool skyter et frispark fra langt hold rett i Liverpool-muren.

93.min: Blackpool får frispark helt nede ved hjørneflagget. Igjen en dårlig utboksing fra Ryan Crump, men han slipper med skrekken denne gangen.

96.min: Cameron med et farlig innlegg på tvers av Liverpools målgård.

96.min: Blackpool skaffer seg en corner.

97.min: Cameron Brannagan må ha behandling for krampe. Liverpool spiller med ti mann på banen.

99.min: Liverpool med corner. Blackpool måker Harry Wilsons innsvinger unna.

101.min: 3-2 DOMINIC TELFORD. Innbytter Telford tar "en Alonso" og lobber over keeper Ryan Crump fra midtveis inne på Liverpools banehalvdel. Blackpool-spilleren ser at Liverpool-keeperen står langt ute, og tar godt vare på sjansen.

105.min: Brannagan slår et frispark inn i feltet. Blackpool header unna til corner. Sinclair header corneren over fra sin posisjon ved fremre stolpe. To minutter er lagt til i første ekstraomgang, men Blackpools keeper måtte få på seg skoen igjen etter å ha mistet den, så her spilles det trolig fire ekstra minutter.

Rapport etter 1.ekstraomgang:
Liverpool har vært svært svake i første ekstraomgang, og Blackpool er i føringen for første gang i matchen etter en fantastisk scoring av innbytter Telford. Fortjent at vertene leder.

2.ekstraomgang:

106.min: Liverpool sparker i gang det siste kvarteret. Sheyi Ojo har kommet inn for Cameron Brannagan.

106.min: Innbytter Telford løper fra Liverpool-forsvaret og runder keeper Crump, men Jordan Williams redder på streken.

107.min: Stor sjansene for vertene på den påfølgende corneren, men det flagges for offside.

107.min: 3-3 SHEYI OJO. Liverpool går rett i angrep, og innbytter Ojo hamrer løs fra langt hold. Ballen fyker inn lavt i lengste hjørne.

108:min: Blackpool kontrer, men headingen går rett på keeper Crump.

110.min: Blackpool skyter over mål.

111.min: Liverpool skaffer seg en corner. Harry Wilsons hjørnespark heades over av Lloyd Jones.

112.min: Blackpool bytter. Mitchell Clayton inn for Dion Charles.

112.min: Keeper gjør en god redning på en avslutning fra Jerome Sinclair.

113.min: Jordan Rossiter med et godt lavt skudd, men ballen treffer et bein og spretter bort fra mål.

116.min: Liverpool skaffer seg en corner, men får lite ut av den.

119.min: Blackpools innbytter Clayton må ut av banen fordi han blør fra nesen.

120+2.min: Harry Wilson skrur ballen like utenfor lengste kryss.

Rapport etter 2.ekstraomgang:
Et fantastisk langskudd av innbytter Sheyi Ojo sørget for at det er klart for straffespark-konkurranse på Bloomfield Road. Harry Wilson var nær ved å avgjøre kampen to minutter på overtid i andre ekstraomgang.

Straffespark-konkurranse:

Lloyd Jones tar første straffespark. Setter ballen sikkert i hjørnet. Keeper går feil vei. 1-0 Liverpool.

Conor Ready utligner til 1-1. Ryan Crump går feil vei.

Jerome Sinclair skyter høyt over. Dårlig straffespark.

Connor Thurston setter ballen utenfor høyre stolperot. Fortsatt uavgjort.

Harry Wilson sender Liverpool i føringen 2-1. Keeper går feil vei.

Ryan Crump kaster seg riktig vei, og redder Dominic Telfords straffe.

Sheyi Ojo knaller ballen i krysset nesten uten tilløp. 3-1. Keeper går feil vei.

Harrison McGahey scorer. 3-2.

Pedro Chirivella skyter over tverrliggeren, etter at keeper går riktig vei.

Sam Staunton-Turner skyter svakt rett i mål. Ryan Crump burde ha stoppet den straffen. 3-3 og Sudden Death.

Venstreback Joe Maguire er sikker. Liverpool leder 4-3 etter at keeper går feil vei.

Ryan Crump redder Joe Wouldens straffe. Liverpool er videre i FA Youth Cup.

Etter seks straffespark til hvert lag vant Liverpool straffe-konkurransen 4-3 og er klare for fjerde runde i FA Youth Cup. Da blir det hjemmekamp mot Aston Villa.