FA Youth Cup: Chelsea - Liverpool 2-1

Liverpool er ute av FA Youth Cup etter å ha tapt den andre semifinalen mot Chelsea på Stamford Bridge 2-1, og dermed 4-1 sammenlagt.

Liverpools lag: Ryan Fulton, Yalany Baio, Joe Maguire, Lloyd Jones, Danny Cleary, Jordan Lussey (kaptein), Jack Dunn (Alex O'Hanlon 85), Jordan Rossiter (Nathan Burke 79), Jerome Sinclair, Daniel Trickett-Smith, Kristoffer Peterson
Res: Ryan Crump, Cameron Brannagan, Cory Whelan.

Chelseas lag: Mitchell Beeney, Ola Aina, Alex Davey, Nathan Ake (Dion Conroy 85), Kevin Wright, Lewis Baker (kaptein), Alex Kiwomya, Ruben Loftus Cheek, Islam Feruz (Charlie Colkett 78), John Swift (Connor Hunte 54), Jeremie Boga.
Reserver: Ben Killip, Fankaty Dabo.

Ryan McLaughlin og Jordon Ibe er ikke aktuelle for kampen på grunn av skader.

1.min: Liverpool tar avspark på Stamford Bridge.

4.min: Jordan Lussey slår et frispark inn i feltet, og Lloyd Jones header like over.

6.min: Boga skjærer inn fra venstre. Hans skudd fra drøye 16 meter går høyt over mål.

14.min: 0-1 PETERSON. Kristoffer Peterson går på et fantastisk raid, skjærer inn fra venstre og plasserer ballen lavt i venstre hjørne fra 15 meters hold.

16.min: Kiwomya forsøker seg med et ambisiøst langskudd som går en meter over Liverpools mål.

21.min: Ryan Fulton er nede og redder et godt skudd fra drøye 16 meter fra Wright.

22.min: Lussey med et langskudd som går langt opp på tribunen.

23.min: Lloyd Jones header et frispark som slås inn i feltet et stykke over.

27.min: Jack Dunn kommer seg fri inne i feltet, og får sendt i vei et lavt skudd. En Chelsea-forsvarer får blokkert ballen før den går i mål.

29.min: Midtstopper Lloyd Jones med en viktig blokkering inne i feltet når Chelsea avslutter fra kloss hold.

33.min: Et Sinclair-innlegg blokkeres til corner for gjestene. Chelsea header hjørnesparket unna og kontrer.

35.min: Boga på et fenomenalt raid, men Joe Maguire blokkerer avslutningen til corner.

38.min: Jordan Rossiter, som har jobbet knallhardt i første omgang, må ha behandling på en skade.

39.min: Baio med et knallhardt langskudd som skifter retning i Trickett-Smith før ballen går en meter utenfor Chelseas mål.

41.min: 1-1 SWIFT. John Swift starter og avslutter en Chelsea-kontring. Setter ballen kontant i mål på halv volley på et innlegg fra høyre.

45.min: Rossiter nær ved å finne Trickett-Smith med et langt fremspill. Dessverre blir ballen litt for lang.

45+1.min: Aina på et fantastisk raid. Cleary får klarert til corner.

45+2.min: 2-1 AKE. Nathan Ake header corneren kontant i mål etter et løp mot fremre stolpe.

45+3.min: Peterson skaffer Liverpool en corner.

Kristoffer Peterson ga Liverpool et håp om at denne semifinalen kunne snus med et fantastisk raid og en fin scoring før kvarteret var passert. Men Chelsea var hele tiden det førende laget i denne førsteomgangen, og vertenes hurtige spillere sørget for å trykke rødtrøyene bakover på banen. Til slutt ga det uttelling mot slutten av omgangen, med to flotte scoringer. Det er imidlertid grunn til å stille kritiske spørsmål ved forsvarsspillet til gjestene når en fullstendig umarkert Ake fikk gå opp å heade inn 2-1 målet to minutter på overtid. Chelsea leder dermed 4-1 sammenlagt, og Liverpool må gjøre tre mål uten at de blå klarer å kvittere de neste 45 minuttene for å få ekstraomganger.

46.min: Chelsea sparker igang andre omgang.

49.min: Jack Dunn med et håpløst skudd himmelhøyt over.

51.min: Chelsea-corner fra venstre blir klarert av Liverpool-forsvareren på fremre stolpe.

52.min: Sinclair går på et fantastisk raid inn i Chelsea-feltet og smeller ballen i tverrliggeren. Liverpool-spissen står på beina, når han blir felt av Ake. Kunne fått straffespark om han hadde gått ned.

52.min: Peterson med et lavt skudd som keeper redder.

53.min: Chelsea med en ball i nettet. Annullert for offside.

54. min: Swift går ut, Hunte inn for Chelsea.

55.min: Feruz skyter et par meter utenfor etter at Maguire mister ballen.

56.min: Feruz med et nytt skudd. Denne gangen en meter utenfor høyre stolpe.

61.min: Liverpool-corner fra høyre som Beeney holder.

64.min: Kiwomya tar seg inn i feltet og skyter like utenfor bortre stolpe fra skrått hold.

65.min: Feruz bommer på ballen når han forsøker seg på et hælspark i god posisjon.

66.min: Trickett-Smith spiller Jerome Sinclair alene med keeper, men spissen får ikke kraft bak sin lave avslutning og keeper redder. Ny kjempesjanse for Sinclair.

66.min: Rossiter får gult kort for en obstruksjon. Streng idømt.

68.min: Kiwomya kommer alene med Fulton etter et flott gjennomspill av Feruz, men setter ballen like utenfor.

68.min: Trickett-Smith med en avslutning fra distanse. Ikke nok kraft.

72.min: Loftus Cheek med et håpløst skuddforsøk høyt opp på tribunen.

78.min: Colkett kommer inn for Feruz for vertene.

79.min: Aina ligger nede med skade.

79.min: Rossiter går av, og Burke kommer inn for Liverpool.

85.min: Dunn ut, Alex O'Hanlon inn.

85.min: Ake ut for vertene. Conroy inn.

87.min: Kiwomya kommer alene mot Fulton, men Liverpool-keeperen redder flott.

88.min: Dan Cleary får gult kort for en felling som bakerste mann. Kunne lett ha vært rødt.

88.min: Frisparket settes i tverrliggeren. Fulton redder headingen på returen, før ballen settes i mål av Kiwomya, men scoringen blir annullert for  offside.

90.min: Godt forsvarsarbeid av Lloyd Jones når Chelsea kommer seg inn i feltet.

90+2.min: Fulton gjør en god redning på et lavt skudd fra Boga.

90+3.min: Kristoffer Peterson blir felt inne i straffefeltet, og Liverpool snytes for et enormt klart straffespark.

90+3.min: Lloyd Jones får gult kort.

Liverpool er ute av FA Youth Cup etter å ha tapt den andre semifinalen mot Chelsea på Stamford Bridge 2-1, og dermed 4-1 sammenlagt. Jerome Sinclair hadde to kjempesjanser til å pynte på resultatet i andre omgang, og målscorer Kristoffer Peterson ble snytt for et soleklart straffespark på overtid. Men vertene hadde også et par kjempesjanser som de misbrukte etter hvilen, og Chelseas sammenlagtseier var i realiteten aldri truet de siste 45 minuttene. Dermed blir det London-klubben som møter Norwich i finalen i årets FA Youth Cup.