FA Youth Cup: Liverpool - Chelsea 0-2

Liverpool tapte 2-0 for Chelsea hjemme på Anfield i den første semifinalen i FA Youth Cup. To sene mål av Alex Kiwomya gjør at de røde har et vanskelig utgangspunkt foran returkampen på Stamford Bridge.

Liverpools lag: Fulton, McLaughlin, Jones, Cleary, Maguire, Rossiter, Lussey (Trickett-Smith 62), Brannagan, Peterson, Ibe (Sinclair 86), Dunn.
Reserver: Crump, Baio, O'Hanlon.

Jack Dunn og Joe Maguire er tilbake etter skade. Dunn starter på topp, mens Maguire som vanlig inntar venstrebacken.

3 508 tilskuere på Anfield.

1.min: Chelsea tar avspark mot The Kop.

7.min: Etter noen nervøse åpningsminutter, med en rekke feilpasninger av begge lag, begynner Chelsea å feste et lite grep om kampen.

7.min: Liverpool-kontrer og McLaughlin stormer inn i feltet, men avblåses feilaktig for offside. Svakt av linjemannen, da høyrebacken var klart onside da han mottok ballen.

13.min: McLaughlin og Boga løper inn i hverandre, og McLaughlin får tydelig vondt i kneet.

14.min: Lloyd Jones får frispark mot seg i farlig posisjon, trass i en klokkeren takling. Svak dømming.

15.min: Baker skyter knallhardt på frisparket. Langt utenfor.

17.min: Ibe med et bra skuddforsøk fra 25 meter, men ballen går et par meter utenfor etter å ha vært via en Chelsea-spiller.

18.min: Rossiter header et stykke utenfor på hjørnesparket.

19.min: Svenske Peterson gjør en god jobb som kommer seg inn i feltet langs dødlinja, men det lave innlegget blir for nær Chelseas keeper.

22.min: Jordan Rossiter halter litt.

24.min: Kampens første store sjanse når Chelseas keeper må gi retur på et lavt skudd fra Jordon Ibe. En forsvarsspiller får klarert i siste liten når Peterson skal sette ballen i det tomme målet fra kort hold.

27.min: Peterson legger inn etter et godt Liverpool-angrep. Chelseas keeper mister ballen, men en forsvarer får igjen måket unna i siste øyeblikk, med to Liverpool-spillere klare til å sette ballen i mål.

31.min: Chelseas første farlighet når Feruz skyter lavt fra skrått hold, en halvmeter utenfor venstre stolperot.

33.min: Peterson på et raid. Avslutter med et lavt skudd fra 16 meter. Chelseas keeper har ingen problemer.

35.min: En kjempende Jack Dunn skaffer Liverpool en corner.

36.min: Lussey med en strålende takling forhindrer at Chelsea kommer alene med Fulton når de kontrer etter Liverpools corner.

38.min: Boga kommer inn i feltet, men Cleary rydder opp.

38.min: Caulkett skyter høyt opp på The Kop fra god posisjon.

42.min: Lussey vinner ballen midt på banen, og Liverpool kommer to mot to. Men igjen dømmer dommeren et uforståelig frispark mot de røde.

43.min: Lussey får gult kort for en felling. Strengt idømt.

43.min: Chelsea får en corner, etter at en flikk går via Lusseys kne og over dødlinja.

44.min: Corneren heades et par meter utenfor bakre stolpe.

45.min: Ett minutt er lagt til i første omgang.

45.min: Fulton er ute og redder rett foran beina på Kiwomya.

Chelsea åpnet kampen best, men Liverpool tok ganske raskt over føringen i kampen og har vært klart nærmest scoring i de første 45 minuttene. Man nærmest så ballen i mål når keeper ga retur på Jordon Ibes lave skudd midtveis i omgangen, men en Chelsea-forsvarer klarte på mirakuløst vis å få ryddet unna rett foran nesen på Kristoffer Peterson. Gjesten har virket farlige på kontringer, men så langt har Liverpool-forsvaret klart å unngå baklengsmål.

46.min: Liverpool setter i gang 2.omgang.

47.min: Den unge franskmannen Boga fyrer løs andre omgangs første skudd fra drøye 16 meter, etter å ha skåret inn fra venstre. En drøy meter utenfor Fultons venstre kryss.

48.min: Dommeren gir Chelsea et svært billig frispark utenfor hjørnet av 16-meteren. Fulton bokser innlegget unna.

50.min: Liverpool kontrer, men Lussey slår en ekstremt dårlig pasning bak Peterson, når svensken er på full fart inn i farlig område. Svensken er tydelig misfornøyd med den dårlige pasningen.

51.min: Chelseas høyreback Aina skyter fra nesten død vinkel, og treffer innsiden av stolpen. Fulton må ha vært borti ballen, for det dømmes corner på motsatt side.

56.min: Loftus-Cheek med en stygg takling på Lussey. Dommeren gir frispark, men det er alt. Liverpool-kapteinen virker å ha fått seg en skikkelig smell i kneet.

58.min: Chelsea bytter. Caulkett går ut,  Swift kommer inn.

59.min: Maguire legger inn fra venstre, og Liverpool får en corner.

60.min: Lussey er igjen nede. Kan trolig ikke fortsette, Liverpool-kapteinen.

62.min: Daniel Trickett-Smith kommer inn for Lussey.

64.min: Enorm dobbeltsjanse for Chelsea. Først kommer Feruz alene med Fulton og setter ballen i stolpen, før Fulton får en hånd på forsøket på returen fra Swift.

65.min: Ny kjempesjanse til Chelsea, men Fulton og Cleary får i fellesskap hindret forsøket fra Kiwomya fra å gå i mål. Cleary redder på målstreken, etter at ballen har vært innom beina til Fulton.

66.min: Liverpool kontrer og Peterson kommer fri. Han skyter via keeper og i stolpen.

67.min: Lloyd Jones header utenfor på corneren Liverpool får etter Petersons kjempesjanse.

70.min: Chelsea med et ufarlig skudd opp på Anfield Road End.

70.min: McLaughlin vinner en corner, og deretter enda en corner.

71.min: Brannagan virker å bli felt inne i Chelsea straffefelt, men får ingenting. I stedet får Chelsea gå på en farlig kontring, som heldigvis ikke resulterer i scoring.

72.min: Chelseas høyreback ligger nede med krampe.

74.min: Dabo inn for høyreback Aina.

76.min: Ny Chelsea-spiller nede med skade. Christensen denne gangen.

77.min: Chelsea gjør sitt tredje og siste bytte. Christensen går ut. Conroy kommer inn.

78.min: Innbytter Conroy feller en fremadstormende Kristoffer Peterson. Liverpool får frispark 25 meter fra mål, litt skrått.

79.min: Dunns frispark blir blokkert. Muren virket å stå svært nære.

81.min: Maguire rydder unna et innlegg fra venstre.

82.min: Chelsea presser, og skaffer seg en corner. Hjørnesparket heades rett på Fulton.

85.min: Peterson gjør en god jobb som kommer seg til dødlinja, men sleiver når han skal legge inn.

86.min: Sinclair kommer inn. Ibe går ut.

87.min: Boga skyter høyt over fra god posisjon.

89.min: 0-1 KIWOMYA. Chelsea-angriperen er heldig når et skudd skifter retning i Rossiter og faller i beina hans. Han setter ballen kontant i hjørnet etter at han får lærkula under kontroll.

90.min: Fire minutter er lagt til.

90+1.min: 0-2 KIWOMYA. Fantastisk forarbeid av Boga når han skjærer inn fra venstre, og Kiwomya skyter kontant i langhjørnet. God avslutning.

90+2.min: Sinclair får frispark utenfor hjørnet av 16-meteren.

90+3.min: Håpløst frispark av Jack Dunn. Langt opp på The Kop.

Det raknet fullstendig for Liverpool i sluttminuttene i denne semifinalen, og Alex Kiwomya fikk gjøre to fine mål som fører til at Steve Coopers mannskap har et svært vanskelig utgangspunkt foran returkampen på Stamford Bridge om en uke. Chelsea åpnet andre omgang klart best, og dominerte begivenhetene de første 20 minuttene av omgangen. Deretter kom Liverpool mer med igjen. Chelsea hadde to avslutninger i stolpen etter pause, mens Liverpool hadde ett stolpeskudd da Kristoffer Peterson avsluttet via keeper. Vingene Peterson og Jordon Ibe var Liverpools beste spillere i kveld.