Fans fornøyd etter protest og møte

Engelske supportere, inkludert representanter for Spirit of Shankly, har gitt uttrykk for sin misnøye med høye billettpriser og hatt en samtale med Richard Schudamore i Premier League.

Supportere fra en rekke klubber tok turen til London i forbindelse med offentliggjøringen av neste sesongs terminliste. Dette for å uttrykke misnøye over økende billettpriser, hva fans får igjen for pengene de legger ut og manglende dialog mellom klubber og supportere.

Daglig leder i Premier League, Richard Schudamore, sa seg villig til å møte fansen, som etterpå sa seg tilfreds med at man i det minste var blitt lyttet til.

- Richard Schudamore var veldig engasjert og lot oss bringe på bane en rekke spørsmål. Det var et konstruktivt møte. For meg er det mest påfallende at antallet bortesupportere i Premier League har sunket med ni prosent, sier Peter Furmedge til Liverpool Echo. Furmedge representerte Spirit of Shankly og var en av over 600 supportere som var i hovedstaden.

- I virkeligheten gikk det omtrent som forventet, men det var aldri snakk om at vi kom til å forandre fotballen i løpet av et par timer.

- Timingen kunne ikke ha vært bedre, mente Colin Fitzpatrick fra Blue Union (Everton).  – Det var samtidig med at terminlisten ble sluppet og fans kan se alle kamper som trolig vil bli flyttet og få en ny dato uten at det vil være noen rådslagning med supportere.

- Det var et positivt møte hvor vi hørte på en gruppe supportere og besvarte deres spørsmål, kommenterte en talsmann for Premier League.

- På møtet forklarte vi at høye tilskuertall er topp prioritert og at vi ønsket at flere lokale supportere skal gå på kampene, samt at det blir oppmuntret til at bortesupportere reiser på kamper.

- Selv om det er opp til hver enkelt klubb og fastsette billettprisene, ble vi enige med de fremmøtte at vi ville oppmuntre til større spennvidde i billettprisene slik at Premier League fotball kan være tilgjengelig for flest mulig.