Formannen tror på en god rød jul

Supporterklubbens formann, Pål Chr. Møller, spår at Liverpool vil ta fem eller seks poeng på de tre kommende kampene, og ser ingen grunn til at Luis Suarez ikke skal fortsette i Liverpool om de røde blir blant de fire beste denne sesongen.

Luis Suarez er i kanonform, og har gjort 17 mål på 11 ligakamper. Uruguayanerens spill har fått storklubbene i Europa til å kaste lange blikk etter Liverpools store stjerne igjen.

- I likhet med mange andre var jeg lei av hele sagaen rundt Luis Suarez sist sommer, og trodde han var på vei vekk da. Men det var positivt at Liverpool-ledelsen satte ned foten, og var så klare på at han ikke fikk forlate klubben, sier formann Møller til Liverpool.no.

- Takket være supporternes støtte ser det ut som det igjen er blitt et lykkelig ekteskap mellom Liverpool FC og Suarez, slår han fast.

- Jeg kan ikke skjønne at situasjonen har endret seg igjen nå, og tror at Liverpool FC vil avvise alle bud som måtte komme på Suarez i januar. Det vil overraske meg voldsomt om han forsvinner i januar, sier Møller.

- I forhold til sommerens transfervindu tror jeg det er helt avgjørende at Liverpool blir blant de fire beste. Da faller Suarez sitt argument om at han ønsker Champions League-spill helt bort. Det eneste som i så fall kan føre til at Suarez forlater Anfield måtte være at Real Madrid eller Barcelona legger fantasibeløp på bordet for vår toppscorer. Jeg har vanskelig for å se at Suarez skal være verdt mindre enn for eksempel en Gareth Bale. Gjør han det i tillegg bra resten av sesongen og i VM vil han nok ikke bli mindre ettertraktet, og prisen vil øke ytterligere.

- Ettersom han er latinamerikaner kan jeg forstå om Suarez drømmer om å spille for en av de store klubbene i Spania på ett eller annet tidspunkt, men jeg ser det som totalt usannsynlig at han forlater Liverpool til fordel for en annen klubb i Storbritannia.

- Akkurat nå tror jeg at vi blir blant de fire beste, og at Luis Suarez blir hos oss også neste sesong. Men ting kan jo forandre seg fort.

Liverpool står nå foran et hektisk juleprogram, og Møller er også optimist foran kampene mot Cardiff på Anfield og vanskelige bortekamper mot Manchester City og Chelsea i romjula.

- Mot Tottenham var vi virkelig på hugget, og så lenge spillerne våre går til kampene med samme innstilling og intensitet i sitt spill tror jeg på seier. Med den innstillingen de viste mot Tottenham spiller det nesten ingen rolle om vi spiller på hjemme- eller bortebane.

- Jeg håper laget går for seier i alle tre kampene, og så vil det være små marginer som til syvende og sist blir avgjørende. Manchester City er det ingen som har slått på Etihad i år, så det er klart det blir en vanskelig kamp. Men jeg ser ikke bort i fra at vi kan kapre fem eller seks poeng på de tre kampene. Jeg tror absolutt det er mulig å vinne to av disse tre kampene. Det er for eksempel fullt mulig å slå Chelsea på bortebane.

- Men man vet aldri når man får en dårlig dag på jobben, slik som mot Hull. Viser vi den samme vinnerviljen som mot Spurs tror jeg imidlertid at vi kommer godt ut av juleprogrammet.